This website requires JavaScript.

Malolaktisk

Malolaktisk gæring. I tidlig dansk vinbog om Bordeaux skrev Henning O’Stritt i 1970erne om vinen, der kunne mærke foråret og begyndte at boble af glæde… Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre (“malo”) omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”) plus kuldioxid, der giver den fine brusen, som danskeren så som ægte forårstegn! Processen er helt naturlig og sker spontant, omend ikke mindst firmaer som Novozymes har perfektioneret den ved hjælp af bl.a. mælkesyre. På de fleste slotte sker denne “andengæring” i direkte forlængelse af den alkoholiske gæring, men i dag forlænger flere og flere denne “andengæring”, som også kan finde sted på egefade, hvor kuldioxiden forbliver i fadet og beskytter vinen mod den skadelige luft. Dette kaldes malolaktisk gæring i eg . Rødvin får næsten altid malolaktisk gæring, men især i varme klimaer undgår man denne ved at nedkøle og evt. svovle vinen, netop fordi denne gæring fører til samlet fald i syreindholdet, hvad man ikke har interesse for i varmt klima.

Relaterede produkter

Frankrig

Champagne Charpentier, Art-if-Ice, Demi-Sec, Charly sur Marne

Oldenburgs Vinguide 16 / 20
Vinbladet 91 / 100

Spanien

2018 "Rabia", Petit Verdot, Bodega Cerrón, Jumilla

Chile

2016 Matetic Chardonnay EQ Quartz, DO Valle de San Antonio

Descorchados 94 / 100
Robert Parker 93 / 100

Frankrig

2020 Morillon Blanc, Jeff Carrel, Pays d'Aude IGP

Frankrig

Bordeaux smagekasse med 3 fl. fra hhv. Margaux, St. Emilion og Lalande de Pomerol

1.025,00 kr. Normalpris

Frankrig

2016 Domaine Sous la Montagne DSM, Jeff Carrel, AOP Côtes du Roussillon Villages

Robert Parker 89 / 100
Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Frankrig

Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly sur Marne

Din VInguide 88 / 100
Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Spanien

2020 "El Tiempo que nos Une", Merlot, Bodega Cerrón, Jumilla

Frankrig

Champagne Bonnaire, Ver Sacrum, Brut Blanc de Blancs, Cramant

Guide Hachette
Burghound 91 / 100