190,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2012 Saar Riesling Spätlese Trocken" R", Weingut von Hövel
Spätlese-vægt i frugten, men næsten gæret ud (11% alk.). Sten, flint, skifermineraler og urter. Vilde blomster og undermoden fersken strammes op af lime-tone. Vinen kommer fra den gamle Grand Cru vinmark, Rosenkamm. Fast bygget med høj smagsintensitet og en lille snert af moden druesødme. Flot madvin, der også kan klare krydrede retter.
Robert Parker | 92 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
Oldenburgs Vinguide | 17 / 20 |
Din VInguide | 91 / 100 |
190,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Land | Tyskland |
Distrikt | Mosel-Saar-Ruwer |
Alkohol % | 11% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Årgang | 2012 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 649012 |
Beskrivelse
Spätlese-vægt i frugten, men næsten gæret ud (11% alk.). Sten, flint, skifermineraler og urter. Vilde blomster og undermoden fersken strammes op af lime-tone. Vinen kommer fra den gamle Grand Cru vinmark, Rosenkamm. Fast bygget med høj smagsintensitet og en lille snert af moden druesødme. Flot madvin, der også kan klare krydrede retter.
Von Hövel har siden 1200-tallet ligget i landsbyen Oberemmel 200 m. over Wiltingen ved floden, ca. 5 km. før Saar's udløb i Mosel. Ejendommen var oprindeligt et munkerefugium, der tilhørte klosteret i Trier, men blev på foranledning af Kejser Napoleon privatiseret i 1806 og solgt til Emmerich Grach; tip-tipoldefar til Max Von Kunow, som driver vingården i dag.
Den herskabelige ejendom har været brændt og genopført et par gange, men kældrene er de samme som for 800 år siden. Fra Max' bedsteforældres tid i 1950-erne har vingården haft navnet Von Hövel, der kom ind i familien da en skovrider ægtede en datter af Grach familien. Max har i sin tidlige ungdom arbejdet og lært hos adskillige topvingårde i flere tyske vindistrikter samt i Bourgogne. I 2002 begyndte han at læse ønologi og arbejdede derefter for Karthäuserhof, Fürst Löwenstein, Iphofen i Franken og var konsulent for dyrkere i Luxembourg, da hans far blev syg i 2010, og han hastede hjem for at overtage familieejendommen.
Max har ændret meget i de forløbne år: længere udblødning med skallerne til især de tørre vine, meget lang og skånsom presning til vine med restsødme og brug af den naturlige gær, der sidder på druerne. Han bruger ingen insektgifte og kun naturlig gødning, mest pressekvas fra produktionen. Der laves flere tørrere vine, og hele ejendommen er under økologisk certificering.
Udover kronjuvelerne: monopolmarkerne Oberemmeler Hütte og Kanzemer Hörecker samt parcellen på Scharzhofberg har han tillagt jord i Oberemmeler Rosenberg og Rosenkamm samt Silberberg i Krettnach og Euchariusberg i Niedermenniger; nærmest en fordobling af arealet til ca. 21 ha. Med Egon Müller lige nedenfor ved floden er inspirationen ikke langt væk, og Max forfølger den med stor og vedholdende energi.
Riesling er druen, der - i de rigtige hænder - mestrer et hav af stilarter: fra det raslende tørre til det smægtende søde, fra de umiddelbare, letforståelige til de underfundige med årtiers udviklingsmuligheder. Dens stærkeste kendetegn er den friske syre og gode evne til at overføre jordbundens mineralitet til vinen.
Den trives, med varierende stilarter, under vidt forskellige forhold både m.h.t. vejr og jordbund. Dens hjemstavn er Centraleuropa, men dens elegante, vedholdende syre giver den gode muligheder også i varmere klimazoner. Der laves Riesling i Australien, New Zealand, Sydafrika og USA med fine resultater, men ofte med mindre af den svævende lethed, der opnås under køligere forhold i Tyskland, Alsace og Østrig. Især på de gode adresser i Tyskland, hvor ca. 60% af verdens Riesling dyrkes, laves vine med en stor smagspalet, som alligevel er ret alkoholsvage, fjerlette i munden og har fint udviklingspotentiale.
Druen er særdeles egnet til sen høst og angribes gerne af Botrytis (skrumpede druer med koncentreret smag). Disse søde vine, som stadig her balancerende syre i baggrunden, kan udvikle sig i mange årtier. Den anses normalt ikke for egnet til lagring i små egefade, hvor træet sætter præg på vinen, men gerne i store, gamle fade. I blandinger kan den give kant, sprødhed og syrespil til andre, rundere og blødere druetyper. I de mest mindeværdige vine er den dog oftest solodrue.
Saar floden løber ud i Mosel sydfra i dennes øvre løb, syd for den oprindeligt romerske by Trier. Der dyrkes vin på en ca. 17 km. strækning før udløbet. Floden er mindre vandrig end Mosel og dens moderation af temperaturen i de overvejende sydvendte marker derfor mindre. Dalen er mere åben for kolde østenvinde, så klimaet regnes for semi-kontinentalt med en lang vækstsæson ved moderate temperaturer. De stejleste marker med stort solindfald og mørk skifer, der kan suge varme til afgivelse om natten, modner først og bedst i kølige somre.
Der er ca. 750 ha. marker, og arbejdet er, ligesom i dele af Mosel, svært og arbejdskrævende: Kun manuel høst er mulig de fleste steder og ofte kun med tovbaner til transport af druerne i mindre beholdere. Med ca. 90% Riesling er området helt dedikeret til denne drue, som kan tåle forholdene. Fra de gode producenter er vinene nogle af de mest finesserige, elegante, mineralske og holdbare, der laves noget sted.
Mosel 2012 var et år, hvor dygtigt og resolut markarbejde blev belønnet med storartede resultater. Foråret var lunt og solrigt, men store temperaturudsving i slutningen af maj og begyndelsen af juni gav problemer for frugtsætningen en del steder, så udbyttet er samlet set noget under middel. Midtsommeren var kølig og våd, og krævede meget markarbejde. Egentligt sommervejr begyndte først i august: tørt, solrigt og varmt. Det fortsatte med lidt lavere temperaturer i september. Begyndelsen af oktober var meget skiftende, men de fleste holdt hovedet koldt og blev belønnet med en indian-sommer i 2. halvdel, hvor der blev høstet druer med høj modenhed, velafstemt syre og en meget aromatisk karakter; allermest udtalt i Saar-Ruwer bifloderne. Da november var ret kold og fugtig, blev der ikke lavet mange Botrytiserede vine i årgangen. WineSpectator giver årgangen som sådan hele 94 p.
Robert Parker
WineSpectator
Oldenburgs Vinguide
Klassisk tysk Mosel Riesling: sprød, stram kontant, tør og konsekvent. Den smager, som om den var lavet efter traditionens drejebog, så tysk, så kontant, så stram og mineralsk, så dejlig, ikke mindst til mad. Længere forklaring behøves vist ikke: den er halvtør/halvsød, mere venlig end udfordrende, den har karakter, balance, en forsigtig charme og masser af frisk aroma. Den er også dejlig uden mad.
Din VInguide
Fyldig, lidt moden næse. Man fornemmer alder, modne noter, stenfrugt og stadig en pæn syre. Pæn kompleksitet og længde. Drik 2020-2030.
Relaterede produkter
2lpifje9dh2
xxrwbsi5y0ionso1l7rbd5sw5mzbpfoa
mn7i1kpw9urn153iipgrr
DKK 000,00
DKK 000,00
yniibmo2lr9
yfqxnv0w2r8s2eolcuxbflkg2o2ewysq
hg7qqxijogviz1jj4wshi
DKK 000,00
DKK 000,00
55tzsvfw5ku
dea4ph0k8ko29kk4yaihcacmvl4hro88o
59bo8491u3tovmgeick9eg
DKK 000,00
DKK 000,00
dt08dz0kkt
oxtk0ggiw4oii4xohacznurqsehietpm
lwov04fye2ew90f0nl3ef
DKK 000,00
DKK 000,00
xwl33yjy71j
skcfkgq6dv9jxii3nj3cgzugpg9wtd1
jntimui6irdu5ktnjpbq5k
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
67iktw02sih
0ftp6gbc6cg46fmn85q8p8l3zpnpi5mk2t
8i64qyaqphfo6ef72ls4p9
DKK 000,00
DKK 000,00
ogixpj4mtf
bea3ggqnq8lq4heuzx3r7v08w3a1nqzf
o41oeraqs24leakue0kkk
DKK 000,00
DKK 000,00
nii5s69k4y
kw98l4dpc4jsihvi4fn4takenadd2v
yi5k0w6chro85wppo760bg
DKK 000,00
DKK 000,00
jbqzzyovfxp
j5spg7a877hx5uasvhgq89rk3gwfe9g2p
w7arqnrk3rhny243nl2j5
DKK 000,00
DKK 000,00
d50uui8pod5
vmy0gmkjfna1z3bm0cbw58flknyvlfonc
h66y4nghk5dyd1zvotq18
DKK 000,00
DKK 000,00