This website requires JavaScript.

Syre

En vin skal have et vist syreindhold for at kunne lagre og bevare friskhed og duft. Vinen indeholder vinsyre, æblesyre og garvesyre . Uden syre bliver vinen flad og mister karakter og holdbarhed . Vin- og frugtsyre kommer fra druen, mens garvesyren i reglen kommer fra drueskinden (i mindre omfang fra druekerner, da disse i reglen ikke tages med i gæring og maceration ). Dvs. rødvin uden garvesyre findes ikke -jo mørkere vin, jo mere garvesyre -syren kommer ind i vinen sammen med farven! Kun en hvidvin har stort set ingen garvesyre.

Relaterede produkter

Frankrig

2018 Riesling Clos Häuserer, Monopole Zind-Humbrecht

Frankrig

Champagne Charpentier, Art-if-Ice, Demi-Sec, Charly sur Marne

Oldenburgs Vinguide 16 / 20
Vinbladet 91 / 100

Frankrig

2020 Meursault Casse-Tetes, Domaine Chavy Chouet

USA

2016 Chenoweth Pinot Noir Barrel S, Dutcher Crossing

Chile

2016 Matetic Chardonnay EQ Quartz, DO Valle de San Antonio

Descorchados 94 / 100
Robert Parker 93 / 100

Italien

2016 Brunello di Montalcino Poggi al Carro, DOCG, Tenuta Celestino Pecci

International Wine Report 97 / 100
Din VInguide 92 / 100

Frankrig

2020 Morillon Blanc, Jeff Carrel, Pays d'Aude IGP