Pinot Blanc til denne vin "Børnekilden" vokser på en 0,65 ha. granitskive, der ligger oven over Kastelberg Grand Cru på samme granit, men plantet med Pinot Blanc. Forfinet vin med noter af citrus, lime, knust sten og salt mineralitet. Super saftig med god fyldighed og fine udviklingsmuligheder, man normalt ikke tilskriver den drue. En af de vine, hvor druen står på bagetiketten, da jorden er vigtigst for dens karakter!
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig, og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007: lave høstudbytter, minimum intervention, kun naturlig gær og lang skindkontakt før tapning direkte fra fadene. Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
2016 i Alsace var en meget todelt affære, der - takket være september / oktober - gik op i en højere enhed for de, der havde gjort deres markarbejde ordentligt tidligt på sæsonen. Foråret var mildt og særdeles vådt, hvor kraftig beskæring og kontrol af meldugangreb var nødvendigt. Fra blomstringen midt i juni vendte vejret helt om med kun 100 mm. regn i alt de næste fire måneder.
I slutningen af august satte manglen på vand nærmest væksten i stå, især for Riesling på de lettere jorde: sand, grus og granit. Heldigvis var vejret meget stabilt i september og oktober (køligere men fuld sol), så Riesling kunne hente et noget højere sukkerindhold før meget sen høst.
Generelt er sukkerniveauet noget lavere end i den varme årgang '15, og vinenes fællestræk på tværs af druesorterne er raffinerede, tørre vine med ret lav alkohol, høj sundhed og elegant struktur. Der er fine resultater for alle druesorter, og de fleste vine er åbne og givende tidligt.