250,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 Crémant d'Alsace Domaine Kreydenweiss, økologisk
Biodynamisk dyrket, velafbalanceret vin fra 2018-årgangen med åben frugt, fine bobler og toner af granitmineraler, æble, lyse blomster, nød og et pift brødkrumme. Helt tør; restsukker kun 0,2 g/l og ingen svovl. Fin til aperitif, sarte fiskeretter, salater og snacks.
Mad & Monopolet | 98 / 100 |
250,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Mousserende |
Dyrkningsmetode | Biodynamisk |
Land | Frankrig |
Distrikt | Alsace |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Meget tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 5820118 |
Beskrivelse
Biodynamisk dyrket, velafbalanceret vin fra 2018-årgangen med åben frugt, fine bobler og toner af granitmineraler, æble, lyse blomster, nød og et pift brødkrumme. Helt tør; restsukker kun 0,2 g/l og ingen svovl. Fin til aperitif, sarte fiskeretter, salater og snacks.
Druerne er Pinot Blanc, Auxerrois og Chardonnay fra stenet silt (ultrafinkornet aflejringsjord) med højt kvartsindhold over jernholdigt ler. Pinot Blanc, den lyse mutation af Pinot Gris, tilfører toner af kernefrugt, nøddearoma og syre. Auxerrois, der også hører til Pinotfamilien, giver fylde, citrus og har et lavere syreniveau; Chardonnay bidrager med fedme. De er med til at give en mere rund vin, hvis man gemmer den lidt længere. 80% af druerne kommer fra høståret 2018, mens 20% er reserve vin.
For hver årgang får Kreydenweiss tegnet etiketter af en ny kunstner.
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del af tre grand Crus i Andlau: Wiebelsberg, Moenchberg and Kastelberg plus Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima.
Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Alsace 2017 blev nærmest total harmoni...
En kold men kort vinter, hvor frost næsten hele december og januar sikrede hvileperiode for vinstokkene. Foråret kom tidligt og lunt, så knopskydningen var hurtig. Pludselig frost 19. - 21. april gjorde en del skade i lavtliggende områder og reducerede det potentielle udbytte, især for Gewurztraminer, der blomstrede tidligt.
Sommeren var varm uden voldsom hede, med højt soltimetal og passende regn, der til tider var voldsom men koncentreret i korte perioder. Høstvejret var fantastisk i hele september og oktober: tørt med kølige nætter, der sikrede mod syrefald, og mange soltimer, så forskellige lokationer- og druer kunne høstes på det optimale tidspunkt. Meget af oktober havde morgendis og sol senere på dagen, som gav fine forhold for udvikling af Botrytis, så der var fine muligheder for "Vendange Tardive" og "Selection des Grains Nobles" med både høj frugtkoncentration og flot syrebalance.
Høstudbyttet blev noget reduceret af forårsfrosten i forhold til året før, men ligger ca. på niveau med 2013 - 2015. Samlet set var Alsace ikke så hårdt ramt som andre områder i Frankrig.
Mad & Monopolet
ôDet bliver sgu nok ikke bedre end det her. Når jeg tænker tilbage, så tror jeg faktisk aldrig nogensinde, hverken Erik Sørensen har haft en vin i Top 5, eller en Crémant har været i Top 5 û derfor er det også skønt at se, at vi får lidt nyt ind û nu var udgangspunktet jo, at der skulle favnes bredt ikke? Denne er fra Alsace og lavet på Pinot Blanc, Auxerrois (Pinot) og Chardonnay. Den er dyrket biodynamisk og et glimrende bud på, at det kan gøres helt perfekt udenfor Champagne. Den er tæt på at være det, man kalder ônon-dosageö, altså hvor der ikke er tilført sukker. Den ligger på 0,2 gram pr. liter. I næsen har den en let smørfedme og syre, som står helt skarpt. Noterne byder på citrus, pærer og hasselnød. I munden er den fyldig og afbalanceret, boblerne er små og perlende."
Relaterede produkter
dlflzkbv99e
9e2fgrj2gss9zn9fldbqwohbshigdun2
u3xxm1xav74i2tmado8a7
DKK 000,00
DKK 000,00
2yo5z9qywxj
ewgbww3196lmh293kheqyehi70gepuwd
uukrl7ypclck5v98qdgy3
DKK 000,00
DKK 000,00
sehnt65l7m
ak5ks0duekwv5rq7ibwgei68okkjtt86x
j41atb7vkbpy7pn2zllts
DKK 000,00
DKK 000,00
3zbi8yri2os
8l65vsnwlcqsoxnow8z9fmk7u5llpfh7
66rbp7wc2sftz0ickysqn
DKK 000,00
DKK 000,00
09o8h9uffxg8
02i28krnbg9ir8qeliedwkfrheeu4ag6g
19c82ycdmoio1j9qucct6
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
9a6w7xuk08c
47z5re44o2p5aoiszsf29qa0htho6j75f
gb953mvvizm1pyphyyu3s
DKK 000,00
DKK 000,00
5di77x5u5ob
ozpdzuwl7c9jr54gecc0h5wqmqivh52
i1ttusr5xx2le1ytjcmoe
DKK 000,00
DKK 000,00
ic2u3ymaz7
hy4e2g0al425xjmzc2i3ni2tai0oxqpo
ngey4yocsbgkdzgaiku63
DKK 000,00
DKK 000,00
m4z07dcu0fq
7tm4fjqjwup7iecbgeiaqrceo4dq81sng
5awrwzbzf4kysbib1eb1u
DKK 000,00
DKK 000,00
gqncf9v8wfg
3y4q6lte2peeo35yws1o4ufrgnh9gjz2
dbaygut1zvtwmyabhcdf7i
DKK 000,00
DKK 000,00