En fantastisk italiensk rosé med dyb kirsebær-rød farve og livlige violette nuancer, friske og vedholdende aromaer af jordbær, granatæble og kirsebær suppleret af elegante blomsterdufte, herunder fremtrædende rosen.
Vinen er velbalanceret med god fylde i munden, blød og lang. Det er en madrosé, som er perfekt til traditionelle italienske forretter, retter med pastasauce, grøntsagssupper, hvidt kød og flere fiskeretter.
Cerasuolo er herlig saftig og mediumfyldig italiensk rosé med smag jordbær, granatæble og kirsebær og florale toner, her specielt rose. Vinen balancerer fint mellem blødhed, alkohol, livlig syre og mineralitet, som forlænger smagen i munden. Navnet Cerasuolo betyder "kirsebær-rød" og refererer til den dybe farve, som vinen får efter kort skindkontakt med den røde Montepulcianodrue, hvis skind har en dyb mørkelilla farve.
Vinen er en bredt anvendelig madrosé - både til italienske forretter, pastaretter med sauce og retter med hvidt kød og flere fiskeretter.
Fausto og Adriana Albanesi overtog vingården Torre dei Beati fra Fautos far i 1999 og besluttede straks at ændre produktionen til økologi, og de har i processen opdateret vineriet med den nyeste up-to-date teknologi.
Fausto kæmper en brav kamp for at udbrede kendskabet til sine vine, da han mener, at man fra Abruzzo-regionens side er håbløse til at markedsføre Abruzzo som et område, der også byder på kvalitetsvine.
At Fausto formår at skabe stor vin gennem lige dele perfektionisme og hårdt arbejde dokumenteres år efter år med blandt i den anerkendte italienske vinguide Gambero Rosso med en række glas til alle husets vine, både hvid, rosé og rødvin.
Gambero Rosso (2016-udgave) udtaler om Torre dei Beati: "Individual ratings apart, the Torre dei Beati range overall is confirmed as one of the most original and consistent in the region."
Navnet på vingården henter Torre dei Beati fra 1300-tals fresko af “Dommedag” i den lokale kirke, hvor “De velsignedes Tårn” -Torre dei Beati- er det mål, som sjælene af de afdøde kan nå efter hårde og lange prøvelser. For Fausto signalerer det vingårdens overordnede mål: at stræbe efter ar vise det enorme potentiale i den lokale og historiske Montepulcianodrue, som fortjener at blive anerkendt for dens høje niveau.
Abruzzo er umiddelbart kendt for at producere store mængder konsumvin, men en række ambitiøse vingårde er på vej frem, hvor kvaliteten er helt i top. De bedste vinmarker ligger i de to nordligste provinser i Abruzzo: Pescara og Teramo. Jorden her er jernholdig ler og kalksten, hvilket er perfekt til vindyrkning. Samtidig ligger markerne i 250-300 meters højde ved foden af Gran Sasso bjerget, der er en del af bjerkæden Appenninerne. Forholdene skaber køligere mikroklimaer, som giver mere koncentration til vinene.