Man er med rette stolt over at have denne som "husets Riesling". Helt tør, mineralsk sandstensvin, med lidt citrusskal og en lille snert af bitterstof i finalen, som gør sig godt med mad. Kun 1,6 g. restsukker / l. Fisk og lyst kød: ja tak! Erfaring viser, at den udvikler sig yderligere over nogle år i kælderen. Druerne kommer fra 2,2 hektar på mineralrig jord over sandsten, ved foden af Wiebelsberg Grand Cru; lidt mindre stejl og med lidt rigere overjord end topmarken.
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig, og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007: lave høstudbytter, minimum intervention, kun naturlig gær og lang skindkontakt før tapning direkte fra fadene.
Jordbunden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane.
Men det er ikke mainstream vine. Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Alsace 2018 fik megen regn den første halvdel af året men slap stort set fra de meldugangreb, som plagede andre områder. Knopskydningen var lidt sen men væksten kom godt i gang, så blomstringen var lidt tidligere end gennemsnitligt med fin frugtsætning. I juli steg temperaturen drastisk, som i næsten hele Europa, og satte modningshastigheden ned, indtil flere byger i slutningen af august gav det sidste nøk de fleste steder.
Efterårsvejret var meget stabilt oktober igennem, så høsten kunne tilpasses de enkelte druer og lokalklimaer uden stress. Udbyttet er over gennemsnittet og sundheden i druerne var høj. Pga. det stabile vejr er der høstet en del Vendange Tardive og Selection Grains Nobles.
Der er en masse lokale variationer og niveauer, men generelt er årgangen præget af en rund og fuldmoden stil med moderate syreniveauer, hvor mange vine vil yde deres bedste ret tidligt.