This website requires JavaScript.

Ripasso

Ordet Ripasso på en flaske Valpolicella dækker over en fremstillingsmetode. Vinen Amarone laves af fuldmodne druer, der købet tørres i et rum, så en god del af vandet i druen fordamper og sukkerkoncentrationen stiger. Druerne mister 30-40% i vægt under tørringen. Efter presning af de tørrede druer gæres mosten på kvaset (drueskind, kerner mm.) ved ret lav temperatur og denne gæring af Amaronevinen er først færdig hen på foråret.
 
Den færdige Amarone lagres på fad i typisk 2-3 år. De bedste kvaliteter af den almindelige, frugtige Valpolicella som ligger færdig på tanke i kælderen tilsættes Amaronekvaset, så vinen undergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol , farve , smag, fylde og karakter. Det er denne metode – passere igen (italiensk: “ripassare”) der har givet navnet. De bedste “Ripasso” vine kan måle sig med en let Amarone og kan være glimrende erstatning for den ofte kostbare Amarone. Men Ripasso er ingen beskyttet titel, så der er endog meget stor forskel på disse vine, både i pris og kvalitet.
 
Se vores udvalg af Ripasso her: KLIK HER

Relaterede produkter

Italien

2018 Pinot Grigio "Ramato", Delle Venezie DOC, Corte Giacobbe by Dal Cero

Ikke på lager

Italien

2017 Pinot Grigio Ramato, DOC delle Venezie, Corte Giacobbe by Dal Cero

Smag på Vin

Ikke på lager

Italien

Italien rundt. Smagekasse med, 6 fl. fra nord til syd

Ikke på lager

Italien

Smagekasse - Amarone, Barolo, Brunello, Ripasso, Langhe og Montalcino

Ikke på lager

Italien

2019 Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Speri

JamesSuckling 93 / 100

Italien

2012 Corvina "Amarone style", Verona, Fattoria Monte Zovo

Ekstrabladet 91 / 100
Ekstrabladet

Ikke på lager

Italien

2012 Ripasso Valpolicella, Fattoria Monte Zovo

SmagogBehag

Ikke på lager

Italien

2007 Valpolicella Classico, Giuseppe Quintarelli

CellarTracker 92 / 100
Gambero Rosso

Ikke på lager

Veneto

2006 Valpolicella Classico, Quintarelli

CellarTracker 93 / 100

Ikke på lager