Flot kombination af ren, intens frugt og høj koncentration på en meget stilfuld måde. Stenet næse. Ultra rank, insisterende frugt med begyndende floral tone, der vil brede sig med alderen. Både generøs og i et fast korset. Meget lang smag med fast tanninstruktur. Enormt udviklingspotentiale. Brug karaffel som ung; til de mest delikate retter af skaldyr og lyst kød.
Vinen fra de håndhøstede druer med lavt udbytte lagrer 18 mdr. efter gæring med naturgær. Et år i store foudres på gærresterne og 6 mdr. på ståltank.
Wiebelsberg er en af de allerbedste Grand Cru marker ved Andlau-dalens slutning i 230-300 m.s højde; med 12,5 ha. en af de mindste. Domænet har 1,58 ha. på frit drænende pink sandsten med højt indhold af jern og kvarts. Den er stejl, sydøstvendt og meget soleksponeret. Klippen varmes hurtigt op og dræner vand fremragende. Floden nedenfor modererer klimaet. Der dyrkes kun Riesling på marken.
Marc Kreydenweiss var pioner for biodynamisk drift i Frankrig (1989), og sønnen Antoine har videreført projektet fra 2007 sammen med sin kone og tre døtre: lave høstudbytter, minimum intervention i vinifikationen, kun naturlig gær og lang kontakt med faststofferne fra gæringen før tapning, normalt direkte fra fadene, af og til med en periode i ståltank til sidst.
Jorden varierer meget mellem lokationerne; karakteristisk for et foldebjerglandskab som Alsace. Målet er jordbundens størst mulige aftryk på vinen i samspil med druesorterne. Hovedparten af de 13,5 ha. marker ligger indenfor 10 km. fra kælderen i Andlau, ca. midt mellem Colmar og Strasbourg. Domænet har del af tre Grand Crus i Andlau: Wiebelsberg, Moenchberg and Kastelberg plus Kirchberg i Barr.
Kan man tale om fællestræk ved vinene, må det være ekstrem renhed og udtalt mineralitet. Mange med fine udviklingsmuligheder, de bedste også på den lange bane. Et imponerende studie i relationen mellem jordbund, druesort og mikroklima.Men det er ikke mainstream vine.
Efter besøg og smagning i 2016 skrev Rene Langdahl i Gastro 2016: "Marc og Antoine Kreydenweiss forvandler stene til vin, nærmest bogstaveligt talt. Og vores vinskribent er rystet efter smagningen. Rystet på den gode måde, altså!" ..." Vinene er ikke for Alsaceklassicister, men mere for søgende, opdagelsesrejsende, modige vinmennesker... Hvordan gør han det?"
Da Kreydenweiss lader kunstnere dekorere etiketterne, ligner årgangene ikke nødvendigvis hinanden af udseende.
2016 i Alsace var en meget todelt affære, der - takket være september / oktober - gik op i en højere enhed for de, der havde gjort deres markarbejde ordentligt tidligt på sæsonen. Foråret var mildt og særdeles vådt, hvor kraftig beskæring og kontrol af meldugangreb var nødvendigt. Fra blomstringen midt i juni vendte vejret helt om med kun 100 mm. regn i alt de næste fire måneder.
I slutningen af august satte manglen på vand nærmest væksten i stå, især for Riesling på de lettere jorde: sand, grus og granit. På samme mark hos Zind-Humbrecht blev Pinot Gris høstet en hel måned før Riesling! Heldigvis var vejret meget stabilt i september og oktober (køligere men fuld sol), så Riesling kunne hente et noget højere sukkerindhold før meget sen høst.
Generelt er sukkerniveauet noget lavere end i den varme årgang '15, og vinenes fællestræk på tværs af druesorterne er raffinerede, tørre vine med ret lav alkohol, høj sundhed og elegant struktur.