1.280,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
Verdens store hvidvine, samgekasse med 6 flasker
En smagekasse der giver dig mulighed for at smage hvidvine lavet på nogle af de mest udbredte hvidvinsdruer i verden. Kassen indeholder 6 flasker på hver deres drue.
Læs beskrivelsen 1.280,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Flaskestørrelse | 4,5 Liter |
Varenummer | 2020_KS_HVIDVIN |
Beskrivelse
En smagekasse der giver dig mulighed for at smage hvidvine lavet på nogle af de mest udbredte hvidvinsdruer i verden. Kassen indeholder 6 flasker på hver deres drue:
Riesling
Riesling er den store drue til hvidvin i Alsace og Tyskland. Druen tåler hårde vintre og modner sent. Vinen har en meget rig, blomstrende aroma og frisk, sprød smag med fine syrer og et langt lagringspotentiale. Producenten bestemmer selv, om vinen skal være sød eller tør, og druen leverer fornemme resultater i begge varianter. Er der tale om biodynamiske producenter, så søger de dog ikke at styre vinen i en bestemt retning (dvs. tør eller sød). Hos dem er det mere vinen selv end producenten, der bestemmer sødmegraden på vinen.
Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht, Alsace, Frankrig (biodynamisk)
Zind-Humbrechts Riesling er røg, kridt og citrus i næsen, der følges af en saftig, intens og vedholdende smag med et lille syresmæk til sidst. Domainet nyder et godt ry verden over og har været biodynamisk certificeret siden 2002, hvilket vil sige, at huset ikke anvender sprøjtegifte eller andre kemikalier på mark og i kælder. I følge den biodynamiske tankegang er der balance i samspillet mellem marker, menneske og kosmos, og vinbonden tager bl.a. hensyn til månens position i forhold til markarbejde, gødning og høst. Servér den til røget skinke, grillet kylling eller asiatiske retter.
Chardonnay
Chardonnay er den mest udbredte drue i verden. Den trives fint i både meget varme og i køligere områder, dog med forskelligt resultat - alt fra en god syre og smag af frisk æble, pære og blomme i kølige områder, over citrus, fersken og melon i varme områder til bananer og mango i helt varme områder. Vinificeringen spiller også ind på smagen, dvs. om den lagrer på stål eller i eg. Egen gør vinen mere volumiøs og giver den smag af smør, toast og ristede nødder.
Bourgogne Réserve Chardonnay, Bouchard Père & Fils, Bourgogne, Frankrig
I Bouchard Père & Fils' Bourgogne Chardonnay får du et klassisk eksempel på god Bourgogne Chardonnay. Vinen har kun set lidt eg og fremstår derfor frisk og slank. Den passer godt til mange former for fisk samt salater, evt. med kylling.
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc bemærkes for den elegante friske smag og lidt bitre syrlighed. Vinen er som oftest let til mediumfyldig og smagen kan variere meget fra grønne noter som græs, grøn peber og hyldeblomst (hvis produceret i kølige områder) til tropiske frugtnoter (hvis produceret i varme områder). Vintypen Sancerre fra Loire anses som værende den mest klassiske type af Sauvignon Blanc.
Sancerre Collines Blanches, Hubert Brochard, Loire, Frankrig
Brochard laver deres Collines Blanches på metoder som i 1800-tallet -men med moderne udstyr, der sikrer en vidunderlig Sancerre. Idéel til apéritif med eller uden mad og som ledsager til østers, seafood platter og gedeost.
Pinot Blanc
Pinot Blanc (kendt som Pinot Bianco i Italien) giver lyse, friske og tørre vine med grønne æbler, citusfrugter og blomster samt til tider mandler og lidt krydderier. Vinen vinificeres typisk i stål og bør drikkes inden for 2-3 år. Druen giver medium til fyldige vine og dyrkes specielt, men ikke kun, i Nordeuropa og Norditalien og anvendes ofte som blandingsdrue, som f.eks. i Cremant d'Alsace.
Kritt Pinot Blanc, Domaine Marc Kreydenweiss, Alsace, Frankrig (biodynamisk)
Kreydenweiss' Pinot Blanc har en bemærkelsesværdig intensitet og mineralsk rankhed for en drue, de fleste kender for ret "venlige" og midtsøgende vine. Med luft til den unge vin kommer bredden i frugten bedre til sin ret: Æble og pære, kalk, salt og timian-tone med sprød syre. Dekanter gerne eller gem et par år. Huset blev certificeret biodynamisk i 1989.
Garganega
Vintypen Soave er lavet på druen Garganega, der er hoveddruen i appellationen Soave, som ligger i den norditalienske region Veneto. I gode udgaver, hvor vinbonden holder udbyttet af druer nede, er vinen sprød og frisk med let mandelagtig aroma. Vinen drikkes næsten altid ung.
Soave Tenuta di Corte Giacobbe, by Dal Cero, Soave, Italien
Dal Ceros Soave er en vin med mange facetter. Den er meget tiltrækkende, velbalanceret, vedvarende og aromatisk med melon og citrus. Nyd den både uden mad samt til sommersalater med urter og nødder.
Pinot Grigio
Pinot Grigio (kendt som Pinot Gris i Frankrig) dyrkes mange steder på kloden, og vinen varierer meget afhængig af området. I Alsace er den anerkendt som en Alsace Grand Cru AOC drue og giver en medium til fyldig vin, rig, krydret og floral. I Alsace laves der desuden formidable meget søde vine, "Vendange Tardive" og "Sélection de Grains Nobles" på druen. I Italien hedder druen Pinot Grigio og vinene her er kendt som værende lyse, lette og tørre. Kendte smagsnoter i vinen er pære, æble, stenfrugt, søde krydderier og måske lidt røg. Uden for Alsace og Italien vil det navn, som producenten kaler sin vin, dvs. Pinot Gris eller Pinot Grigio, typisk signalere stilen på vinen, dvs. den mere fyldige og søde stil modsat den lettere og tørre stil.
Pinot Grigio "Unterebner", Cantina Tramin, Alto Adige DOC, Sydtyrol, Italien
Dyb og rund vin, frisk som Alperne med god saftighed, mineralsk og lang eftersmag fuld af karakter. "Unterebner" er en af Cantina Tramins topvine, som laves i små mængder med ekstrem omhu inkl. både gæring og lagring i små egefade. En fantastisk vin!
Riesling
Riesling er den store drue til hvidvin i Alsace og Tyskland. Druen tåler hårde vintre og modner sent. Vinen har en meget rig, blomstrende aroma og frisk, sprød smag med fine syrer og et langt lagringspotentiale. Producenten bestemmer selv, om vinen skal være sød eller tør, og druen leverer fornemme resultater i begge varianter. Er der tale om biodynamiske producenter, så søger de dog ikke at styre vinen i en bestemt retning (dvs. tør eller sød). Hos dem er det mere vinen selv end producenten, der bestemmer sødmegraden på vinen.
Riesling Roche Calcaire, Zind-Humbrecht, Alsace, Frankrig (biodynamisk)
Zind-Humbrechts Riesling er røg, kridt og citrus i næsen, der følges af en saftig, intens og vedholdende smag med et lille syresmæk til sidst. Domainet nyder et godt ry verden over og har været biodynamisk certificeret siden 2002, hvilket vil sige, at huset ikke anvender sprøjtegifte eller andre kemikalier på mark og i kælder. I følge den biodynamiske tankegang er der balance i samspillet mellem marker, menneske og kosmos, og vinbonden tager bl.a. hensyn til månens position i forhold til markarbejde, gødning og høst. Servér den til røget skinke, grillet kylling eller asiatiske retter.
Chardonnay
Chardonnay er den mest udbredte drue i verden. Den trives fint i både meget varme og i køligere områder, dog med forskelligt resultat - alt fra en god syre og smag af frisk æble, pære og blomme i kølige områder, over citrus, fersken og melon i varme områder til bananer og mango i helt varme områder. Vinificeringen spiller også ind på smagen, dvs. om den lagrer på stål eller i eg. Egen gør vinen mere volumiøs og giver den smag af smør, toast og ristede nødder.
Bourgogne Réserve Chardonnay, Bouchard Père & Fils, Bourgogne, Frankrig
I Bouchard Père & Fils' Bourgogne Chardonnay får du et klassisk eksempel på god Bourgogne Chardonnay. Vinen har kun set lidt eg og fremstår derfor frisk og slank. Den passer godt til mange former for fisk samt salater, evt. med kylling.
Sauvignon Blanc
Sauvignon Blanc bemærkes for den elegante friske smag og lidt bitre syrlighed. Vinen er som oftest let til mediumfyldig og smagen kan variere meget fra grønne noter som græs, grøn peber og hyldeblomst (hvis produceret i kølige områder) til tropiske frugtnoter (hvis produceret i varme områder). Vintypen Sancerre fra Loire anses som værende den mest klassiske type af Sauvignon Blanc.
Sancerre Collines Blanches, Hubert Brochard, Loire, Frankrig
Brochard laver deres Collines Blanches på metoder som i 1800-tallet -men med moderne udstyr, der sikrer en vidunderlig Sancerre. Idéel til apéritif med eller uden mad og som ledsager til østers, seafood platter og gedeost.
Pinot Blanc
Pinot Blanc (kendt som Pinot Bianco i Italien) giver lyse, friske og tørre vine med grønne æbler, citusfrugter og blomster samt til tider mandler og lidt krydderier. Vinen vinificeres typisk i stål og bør drikkes inden for 2-3 år. Druen giver medium til fyldige vine og dyrkes specielt, men ikke kun, i Nordeuropa og Norditalien og anvendes ofte som blandingsdrue, som f.eks. i Cremant d'Alsace.
Kritt Pinot Blanc, Domaine Marc Kreydenweiss, Alsace, Frankrig (biodynamisk)
Kreydenweiss' Pinot Blanc har en bemærkelsesværdig intensitet og mineralsk rankhed for en drue, de fleste kender for ret "venlige" og midtsøgende vine. Med luft til den unge vin kommer bredden i frugten bedre til sin ret: Æble og pære, kalk, salt og timian-tone med sprød syre. Dekanter gerne eller gem et par år. Huset blev certificeret biodynamisk i 1989.
Garganega
Vintypen Soave er lavet på druen Garganega, der er hoveddruen i appellationen Soave, som ligger i den norditalienske region Veneto. I gode udgaver, hvor vinbonden holder udbyttet af druer nede, er vinen sprød og frisk med let mandelagtig aroma. Vinen drikkes næsten altid ung.
Soave Tenuta di Corte Giacobbe, by Dal Cero, Soave, Italien
Dal Ceros Soave er en vin med mange facetter. Den er meget tiltrækkende, velbalanceret, vedvarende og aromatisk med melon og citrus. Nyd den både uden mad samt til sommersalater med urter og nødder.
Pinot Grigio
Pinot Grigio (kendt som Pinot Gris i Frankrig) dyrkes mange steder på kloden, og vinen varierer meget afhængig af området. I Alsace er den anerkendt som en Alsace Grand Cru AOC drue og giver en medium til fyldig vin, rig, krydret og floral. I Alsace laves der desuden formidable meget søde vine, "Vendange Tardive" og "Sélection de Grains Nobles" på druen. I Italien hedder druen Pinot Grigio og vinene her er kendt som værende lyse, lette og tørre. Kendte smagsnoter i vinen er pære, æble, stenfrugt, søde krydderier og måske lidt røg. Uden for Alsace og Italien vil det navn, som producenten kaler sin vin, dvs. Pinot Gris eller Pinot Grigio, typisk signalere stilen på vinen, dvs. den mere fyldige og søde stil modsat den lettere og tørre stil.
Pinot Grigio "Unterebner", Cantina Tramin, Alto Adige DOC, Sydtyrol, Italien
Dyb og rund vin, frisk som Alperne med god saftighed, mineralsk og lang eftersmag fuld af karakter. "Unterebner" er en af Cantina Tramins topvine, som laves i små mængder med ekstrem omhu inkl. både gæring og lagring i små egefade. En fantastisk vin!
Relaterede produkter
0qyhwj2pi08g
8eyzbwh03wsvgbv9oq04wiycda0fzfdp
ukjweqfcb4edlu7qdub9g
DKK 000,00
DKK 000,00
lnaja8ycf3q
hqp484m00ifwvgd6alpiwt0btztg9w3q
t4hqzrwrjgnv6tho9j9qi
DKK 000,00
DKK 000,00
pu5yqhti1q
pt9kuswp91j9wgtpt9s4uch9j80t83xf
vhakjmj9g9jc6e0umewtmb
DKK 000,00
DKK 000,00
ttbj556rsri
76ug0lhr2lcax9t1224c2dv412i988dqr
gnlyg3l71yumdzhxevlswo
DKK 000,00
DKK 000,00
ko342qu5f3e
tvi0dypi21p6dxs9bldeyibhhxycmvkus
irrcrt4s87xrtjnbie4c
DKK 000,00
DKK 000,00