Vinen er et Rhône-inspireret blend hvor Viognier leverer det meste af aromapaletten med markblomster, stenfrugt, fin syre og lidt tannin. Marsanne giver den underliggende bredde og struktur med lidt mandeltoner. Vinen er tør og sprød, men med syren lidt nedtonet i det samlede billede.
Passer til: En ideel vin til blandede selskaber: Her går kvalitet og venlighed op i en højere enhed. Også god til krydret fisk og salater.
Fremstillingsmetode: Vinen er navngivet efter den kalkede, hævede havbund med eremitkrebs, som vinstokkene vokser på. Samtidig er der en tanke til Hermitage i Rhône, hvor vintypen stammer fra. Viognier har førertrøjen med ca. 3/4del og den mest aromatiske karakter. Lidt af mosten gærer med vildgær og en del i egefade men hovedparten i stål; det hele med resterne fra gæringen. Vinen bygges først sammen til sidst. Med modning bliver frugt som fersken, aprikos og præget af rund soliditet tydeligere. Fin til bl.a. asiatiske retter og skaldyr.
d'Arenberg blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet "The Art of Being Different". I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d'Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Sydaustralien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia. Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og man får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
McLaren Vale 2016: Sæsonen begyndte med rimelige vandreserver fra vinteren. Foråret var varmt med særdeles god frugtsætning. Sommeren var så tør, at modningen efterhånden gik ned i tempo. Regn sidst i januar og først i februar fik modningen i gang igen. Varmen var moderat resten af februar og marts, så druerne nåede fuld fysiologisk modenhed, uden sukkerniveauet blev for højt. De, mest hvide, vine, der blev høstet kort efter regnen, har en elegant, løftet, syrespillende karakter, mens de senere høstede, mest røde, fik dybere farve og tættere frugt.