Mousserende vine er ikke kun forbeholdt nytårsaften og andre specielle lejligheder. De kan med fordel - og stor fornøjelse - nydes til mange fiskeretter og andre lette retter, foruden deres fortræffelige egenskaber som apéritif. Kassen indeholder 6 forskellige af Europas bedre kendte mousserende vine.
Kassen indeholder:
1 fl. Crémant Bourgogne Blanc de Blancs, Bourgogne, FrankrigSærlig
Crémant fra skråningerne over
Beaune, dvs. på selve
Côte d’Or, hvor den bedste
Bourgogne laves. 100%
Chardonnay fra kalk, lagret længere end normal
Crémant.
1 fl. Crémant Bourgogne Rosé, Bourgogne, FrankrigEn herlig
Crémant med smuk lyserød
farve lavet på 100%
Pinot Noir fra selve
Côte D'Or i
Bourgogne. Fremstillingsmetoden er Méthode Traditionelle - Champagnemetoden - hvor vinen tappes på
flaske ung og danner bruset inde i
flasken. Vinen lagrer efter tapning tre år, hvor loven kræver blot et år. Velegnet som apéritif og til at servere under et måltid.
1 fl. Prosecco Millesimato, Contarini, D.O.C. Treviso, Spumante Extra Dry, Italien
Fornemt brus, indbydende
aroma med bl.a. akacie, delikat og meget frugtrig med smag af søde frugter. Let, frisk og sprød. Vedvarende bobler. Contarini er et af de førende huse i Conegliano regionen i Treviso nord for Venedig og er kendt for deres
Prosecco. Vinen får andengæring på tank, hvor den får sit fine brus. Vinen tappes under kulsyretryk. Lavet på 100% Glera (
Prosecco-drue).
1 fl. Champagne Charpentier Brut, FrankrigLækker champagne med fint brus, indbydende duft og frisk tørhed, der hæver sig over vin fra mange store huse. Domænet ligger nær Paris og har 20
hektar på perfekt sydskråning over floden Marne. Lavet på 80%
Pinot Meunier, 15% Chardonnay og 5%
Pinot Noir.
1 fl. Cava Brut Vintage, Canals Nadal, Penedès, SpanienSpansk mousserende vin lavet efter champagne-metoden på de lokale druer
Xarel-lo, der giver vinen fylde og struktur, Macabeu, der giver vinen friskhed, samt Parellada, der giver frugt. Vinen har fit brus, en intens duft og er tør, sprød og frisk.
1 fl. Fondatore Lambrusco, Cleto Chiarli, Modena, ItalienDet var familien Chiarli, som i 1860erne solgte den første
Lambrusco på
flaske. Huset tilbyder et bredt sortiment af
Lambrusco fra de helt lyse til mørkerøde. Fondatore er deres mest kendte vin. Druen er 100%
Sorbara -en af de to bedste kloner af
Lambrusco. Vinen laves unikt som Champagne, hvor bruset dannes inde i selve
flasken ved andengæring over 6-12 måneder.
farven er lyserød og vinen har en indbydende duft og fit brus.