This website requires JavaScript.

Crémant

Fransk Mousseux lavet på Champagne metoden i områder uden for Champagne, bl.a. Alsace , Bourgogne , Loire , Bordeaux , Limoux og Die. I 1991 blev Crémant de Luxembourg føjet til. Crémant blev indtil 1993 brugt til Champagne med lidt mindre tryk end de normalt 5-6 bar, men i dag er Crémant mousseux med fuldt tryk på boblerne i særlige ” appellation controlée” områder. Kravene varierer fra område til område, men er generelt identiske med Champagne, bl.a. skal vinen lagres på flaske mindst 9 måneder (mod 12 i Champagne). Druerne i Bourgogne er Pinot og Chardonnay som i Champagne (dog tillades Aligoté og Gamay også), mens Alsace tilllader Pinot Blanc og Chasselas . Presningen skal være nænsom, i reglen maximalt 100 liter most fra 150 kilo druer. Udbyttet er ret lavt -maximalt 65 i Bourgogne, 80 i Alsace mod tæt på 100 i Champagne.

Relaterede produkter

Frankrig

Crème de Peche, des Hautes Côtes 18%

Ikke på lager

Frankrig

Crème de Cerise, Caves des Hautes Côtes, Beaune

Ikke på lager

Frankrig

Crème de Mure, des Hautes Côtes 18%

Frankrig

Crème de Cassis, Caves des Hautes Côtes, Beaune

Frankrig

Crémant d'Alsace Extra Brut, Domaine Henry Fuchs. økologisk

Ikke på lager

Frankrig

Crémant de Bourgogne Rosé, Brut Reserve, Caves Hautes Côtes

Ikke på lager

Frankrig

Crémant de Bourgogne "Sélection Prestige", Blanc de Blancs Brut, Cave Hautes Côtes

Fynske Medier
Gastromand

Ikke på lager

Frankrig

Crémant de Bourgogne, Cave Hautes Côte, 1,5 l.

Ikke på lager

Frankrig

Crémant de Bourgogne, Réserve Hautes Côtes, 0,375 l.

Ikke på lager

Frankrig

2006 Champagne Domaine Bonnaire Vintage, Cramant Grand Cru Blanc de Blancs

Ikke på lager

Frankrig

Crémant d'Alsace Extra Brut, Domaine Henry Fuchs. økologisk

Vinavisen
VinXpressen 0 / 0