2.000,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 Cos d'Estournel, 2.Cru, St. Estèphe
Vinous | 95 / 100 |
WineSpectator | 94 / 100 |
WineCellarInsider | 97 / 100 |
JamesSuckling | 98 / 100 |
2.000,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Merlot | 32% |
Cabernet Sauvignon | 66% |
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 287017 |
Beskrivelse
Vinen fra det egenartede slot med pagode-facaden har også sin egen stil. 2017 har en så delikat og raffineret "vibrato" i frugten, at den kunne siges at være mere "Cos" end Saint-Estèphe. Det mørke, kødfulde, sensuelle bærorgie er "kommune-tro", men den bløde, sømløse elegance med delikat syre er slottets egen stil. Sensorisk kunst, der vil folde sig mere ud de næste 40 år...
Årgangen er sammensat af 66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot og en anelse Cabernet Franc og Petit Verdot. Der er høstet 43 hl./ha. fra 12 - 30. september, og kun 40% af høsten er i 1. vinen, fra vinstokke der er 55 år i gennemsnit. Pga. nærheden til floden var der ingen skader fra forårsfrosten. Den moderate tørke-stress i juni gav tykke drueskind, som ikke blev tyndere resten af vækstsæsonen.
De sorterede og afstilkede druer kommer til gæringstankene gennem en køletunnel, der bringer temperaturen ned på 3-5o, hvilket nedsætter iltning og afløb af saft. Mosten udbløder koldt en uge inden gæring, hver parcel for sig. "Overpumpning" i macerationsperioden sker uden pumper *(se nedenfor) og vinen lagrer i 60% nye barriques.
Château Cos d'Estournel har navn efter Louis Gaspard d'Estournel, som ejede det fra 1791 til sin død i 1853. Han var en af de første i Bordeaux til selv at sælge sin vin, også til fjernere kunder. Gennem en langvarig handelsforbindelse til engelske officerer i Indien blev han så fascineret af landet, at han spøgefuldt blev kaldt "maharajah'en af St.-Estèphe". Det præger slottet stærkt den dag i dag. Han nåede ikke at se sit slot blive klassificeret i 2. Cru i 1855.
Under Ginestet-familiens ejerskab har Bruno Prats tegnet slottet i mange år til 1998. Michel Reybier overtog slottet i 2000. Han bor der selv nu og har Bruno Prats søn, Jean-Guillaume Prats, som bestyrer.
De 100 ha. marker er tæt på grænsen til Pauillac og grænser op til Ch. Lafite's marker. De er hovedsageligt i én blok omkring slottet, mest på grus med varierende indhold af ler, og marin kalk tættest på floden. Vinstokkene er opdelt i 72 parceller med 56% Cab. Sauvignon, 40% Merlot, 4% Cab.Franc og 1% Petit Verdot; 45 år i gennemsnit. Mere end halvdelen af druerne går ofte i 2.vinen "Pagodes de Cos".
Efter en gennemgribende gentænkning af kælderen og flere års arbejde har slottet nu, hvad mange anser for den mest bemærkelsesværdige blanding af state-of-the-art teknik og bevaret, gammel atmosfære i hele Bordeaux. Der er installeret 84 koniske ståltanke, nogle opdelt i to etager, så hver parcel kan behandles helt individuelt.
Der bruges 100% tyngdekraft; alle pumper er afskaffet. *"Overpumpning" af most sker ved, at den tappes i en mindre tank på hjul, som køres til en af 4 stk. 100 hl. hejsetanke, der løfter vinen op, så den kan hældes i den oprindelige tank igen ovenfra. Se evt. selv billeder på www.estournel.com.
2017 i Bordeaux vil blive husket for frosten i slutningen af april, som pga. den tidlige knopskydning havde voldsom virkning, men meget ujævnt fordelt: Mange områder, der ligger højt og / eller tæt på Gironde floden, hvor den er bred, gik helt fri, mens lavere områder med udviklede knopper uden luft i bevægelse blev nærmest udryddet, også mange langs Dordogne floden, der ligger kritisk lavt.
Juni var nærmest hed og sluttede med tre dages regn, fulgt af en mild, ret solrig juli og en blændende august. Regn i begyndelsen af september var velkommen, men lidt mere langvarig end ønskeligt. Det klarede dog varigt op midt i måneden, Cabernet Sauvignon kunne modne helt, og høstforholdene blev vejrmæssigt fine.
Afgørende for kvaliteten på de frostramte lokationer var sortering i marken: erfarne plukkere skulle skille modne druer fra dem på vinstokke, der havde remonteret / sat nye skud efter frosten, da mange af disse druer ikke var modne nok. Det kunne skifte fra vinstok til vinstok.... Nogle dyrkere har lavet rosé af de knapt så modne, remonterede druer.
Det samlede udbytte er 45% lavere end 2016. Det mest stabile område, overordnet set, er den nordlige del af venstre bred (Haut-Médoc), mens kontrasterne er størst på højre bred (Saint-Emilion / Pomerol etc.). De vine, der blev lavet, er generelt gode og saftige , af fint modne druer og kan nydes relativt tidligt sammenlignet med tilsvarende i '15 og '16 årgangene.
Vinous
A bold, dramatic wine, the 2017 Cos d'Estournel is seriously impressive today. Time in barrel has done wonders for the 2017, a wine that has really gained depth in élevage. Black cherry, chocolate, spice, new leather, licorice, smoke and incense infuse the 2017 with tons of character, with the 60% new oak very well judged. In 2017, Cos has a level of textural resonance that eludes many Saint-Estèphes. The blend is 66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 1% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc.
WineSpectator
Bright and expressive, with an extroverted core of loganberry, plum and black cherry fruit racing to the fore, carried by a polished and sleek structure. Reveals a subtle mineral edge through the finish, with alluring black and red tea notes swirling around. The rare seductive St.-Estèphe. Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc and Petit Verdot. Drink now through 2036. 15,000 cases made.
WineCellarInsider
Quite dark in color, the wine is full bodied, concentrated, lushly textured and offers a serious depth of flavor. Power and elegance make a perfect pairing here. The glycerin filled finish coats your palate, leaving you with a mélange of dark fruits that keep going for almost 50 seconds. The wine was made from blending 66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 1% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc, reaching 13% alcohol with a pH of 3.7. The harvest took place September 12 to September 30 and the Grand Vin was made from only 40% of the harvest.
JamesSuckling
Quite the bottle here! Spices, such as nutmeg and cinnamon, as well as dried meat and plums with cedar and sandalwood. Full body. Deep and dense in the center palate and a long, long finish. Shows finesse and tightness. Very polished tannins. Long and ethereal. Try after 2023.
Robert Parker
Composed of 66% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 1% Petit Verdot and 1% Cabernet Franc, yields for the grand vin in 2017 were 43 hectoliters per hectare, and it was aged in 60% new oak. It came in at an alcohol of 13% and an IPT of 68. Deep garnet-purple colored, the 2017 Cos d'Estournel needs a little coaxing to unfurl, revealing beautiful expressions of preserved plums, boysenberries, blackcurrant pastilles and wild blueberries with hints of Indian spices, menthol, lilacs and mossy tree bark plus a compelling suggestion of iron ore. Medium to full-bodied, the palate has a solid backbone of firm, grainy tannins and well-knit freshness supporting the tightly wound blue and black fruits layers, finishing long and fragrant. This wine will need a good 5-7 years in bottle before it begins to blossom and should go on for at least another 40 years. I expect this wine to be a blockbuster of a head-turner when I come back and taste it at 10 years of age!
Relaterede produkter
hpa4vpwf7hl
su5tbwv9kbp6z8lb6er3jb06csad4lwj3q
m7se7j24xr9gmbgkixvr4s
DKK 000,00
DKK 000,00
7sq80t13n83
vhpaks1hpdr1mraethclyk9s8uvo8y
dspj8v9yaw4skqj1u3d1ng
DKK 000,00
DKK 000,00
5n5mj8eymv
kgzwgmyhcnf8f0kae2998acj1ri1lmxs
9k9e1nrzyyhe9kvlq6559p
DKK 000,00
DKK 000,00
ifowofkt079
miakh5s18gz2zbsh1hq9bf3xxq871tg
bgru5o6o33fj0p1yal41f
DKK 000,00
DKK 000,00
a31b5z7bj37
ntw5trfwxkfk9vrg8hyjcg1y3gkzx1yq
zmv2me3lba8dqqigdylwa6
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
7jaf2vgkhj3
jqx2f87qa7banwuxe799imixe1wbd47
p3byh7cm7ha0fxe1t8e8
DKK 000,00
DKK 000,00
o30jfxbkmer
1i35fg0i0ayv1gkqzk9nf60o4idj5cqc
6m9d8p2pwt6zmrl420fyj
DKK 000,00
DKK 000,00
ecurwhy5siq
esvzb2zr8ktjncg8289vnvqtmd8dmk1f
85spnr4k2o5sim8s2xyz3f
DKK 000,00
DKK 000,00
j3hzy2jg7bk
3nm4kv9db6vqog92ktd7twnjlziywu2
g4v6p6d6cb4w2g38aljb4
DKK 000,00
DKK 000,00
jyvy2r8j6j
vbc0ilhfs9jbhm32vvk1ugm8ln0v6vlu
lwb3u8le1wkk5vr4a1oqk
DKK 000,00
DKK 000,00