This website requires JavaScript.

Iltning

Eller oxidation, en kemisk reaktion der opstår, hvis vinen udsættes for for meget ilt – luft. Kaldes også madeirisering efter Madeira , en af de vine, som har en oxideret smag. Oxidering kendes fra brunfarvningen af et æble og irring af et kobbertag. Oxydering givere hvidvin et brunligt præg og kan give vinen en urteagtig, let indetørret smag. Oxideringen er en risiko, så snart en drue er knust. For at hindre oxidation tilsættes vinen sulfitter . Enkelte vine udsættes bevidst for oxidering, det er eksempelvis Rivesaltes , Banyuls , Madeira og enkelte andre.

Relaterede produkter

Spanien

Alvaro Domecq 1730, PX, Pedro Ximenez Sherry

Portugal

2011 Krohn Vintage Port, Quinta do Retiro Novo

SmagogBehag
Din VInguide 92 / 100

Spanien

Àlvaro Domecq "Viña 98", Pedro Ximenez Sherry

WineEnthusiast 91 / 100

Spanien

Alvaro Domecq 1730, PX, Pedro Ximenez Sherry, 0,375 l.

CellarTracker 92 / 100
Ekstrabladet

Spanien

Àlvaro Domecq "la Jaca", Manzanilla de Sanlucar de Barrameda

Jyllands Posten
Oldenburgs Vinguide 17 / 20

Spanien

Alvaro Domecq 1730 Oloroso, VORS (over 30 år)

Spanien

Alvaro Domecq 1730 Oloroso, VORS (over 30 år), 0,375 l.

eRobertParker 92 / 100
Guia de Vinos Gourmets 96 / 100

Spanien

Alvaro Domecq "Alburejo", Dry Oloroso Sherry

SmagogBehag
Ekstrabladet

Spanien

Alvaro Domecq "Aranda Cream", Sherry

Spanien

Alvaro Domecq "La Janda" Fino, Sherry

Guía Peñin 92 / 100
WineEnthusiast 90 / 100

Frankrig

2019 Muscat Goldert, Grand Cru, Zind-Humbrecht

Frankrig

2015 Kreydenweiss Grimaudes Rosé, Costières de Nîmes biodynamisk

Ikke på lager