Den elegante stil med florale toner og friske citrusaromaer er indbegrebet af Henriots måde at lave
Champagne på. Smagen er livlig, frisk og balanceret.
Brut Souverain er blandet af mere end 25 crus fra
Champagne.
Chardonnay kommer mestendels fra det berømte
Côte des Blancs og
Pinot Noir mest fra Montagne de Reims. En lille smule
Pinot Meunier tilføjer vinen en delikat frugtig note. Vinen består af 20% reservevin, får en
dosage på max. 9 g. sukker pr. liter og ligger på
flaske i tre år i kælderen, før den frigives.
Vinen er ideel som
aperitif og til østers med røget laks og dressing af passionsfrugt. Prøv også til en lammekølle
krydret med salvie.
Maison Henriot blev grundlagt i 1808 og er stadig den dag i dag ejet og drevet af famillien Henriot. Det er et
Champagnehus, der lægger vægt på finesse, exceptionel elegance, kompleksitet og fylde.
Henriot fokuserer på
Chardonnay, men benytter også
Pinot Noir og
Pinot Meunier til at opnå den ønskede, meget elegante og raslende sprøde, stil. Huset benytter sig af en imponerende høj mængde Premier og Grand Crus
fra de bedste
Chardonnay parceller. Disse terroirs bidrager til vinenes lange holdbarhed.
Husets top
cuvée,
cuvée 38, er et strålende eksempel på den friskhed, dybde, kompleksitet og ultimative udtryk af terroir, som kældermesteren skaber. Samme oplevelse af renhed og elegance går igen i Henriots
Blanc de Blancs.
Huset beskriver selv deres stil som "chiseled" - mejslet! Deres
Blanc de Blancs er mineralske og komplekse, og
Brut Souverain, på
Chardonnay,
Pinot Noir og
Pinot Meunier, er præcis og balanceret.
Vinene høster store anmelderroser over hele verden. Det er et
Champagnehus i den absolutte top.