Dutcher's top-pinot fra det vestlige Russian River, som er kendt for de mest kølige, Pinot Noir vine med virkelig klasse. Sammensat af fire forskellige Pinot-kloner med hver deres stærke sider. Meget kompleks med lyse kirsebær, solbær, og blåbær fulgt af frisk mandel, svampe, jordtone og en anelse ristet eg. Faste men fine tanniner og læskende frisk finale. En vin, der udvikler sig yderligere ved lagring.
Vinen er opkaldt efter Charlie Chenoweth, som i sin tid plantede marken. Russian River appellationen (AVA i 1983) på 310 ha. er mest begrundet i den kølige og lange vækstsæson, der meget skyldes tågen fra Stillehavet, ligesom i Mendocino. Druerne fra en sæson med ret lavt udbytte fik 5 dages kold udblødning før gæring i åbne kar med kun naturlig gær og regelmæssige punch-downs for aromaudtræk. 20% er gæret i hele klaser. Vinen lagrede 14 mdr. i eg, heraf 1/3 nye franske fade.
Dutcher Crossing ligger i Dry Creek Valley, vest for Geyserville i Sonoma County, godt 30 km. fra Stillehavet. Dry Creek Valley er en dal på kun 2x16 miles med mere end 100 dyrkere og 65 vingårde; en af de første mindre appellationer: AVA / American Viticultural Area, der blev godkendt. Klimaet er omtrent som i Bordeaux med en smule højere dagtemperaturer i gennemsnit og kølig natteluft fra havet, der giver en god balance og syre i vinene.
Da Debra Mathy overtog i 2007, var der 14 ha; nu udvidet til 30, hvoraf enkelte parceller er i Napa, Mendocino og Russian River. Vingården har den traditionelle "farmhouse style", næsten helt i træ, og har udsigt mod dalen, hvor Dry Creek og Dutcher Creek mødes, og vingårdens navn stammer fra.
I vinifikationen er den centrale tankegang de tre V'er: Vintage, vineyard og varietal. Vinen skal give det optimale samspil mellem den konkrete drue, jordbunden på netop det sted og årgangens karakter. Derfor er der mange lokalvine og enkeltmarksvine i programmet. "Håndværkervin" er deres eget ord for det. Kenny Damskey, der har stået for vinene i mange år, er ved langsomt at overdrage ansvaret for markerne til Enrique Reyes og vinifikationen til Nick Briggs.
Ligesom de fleste af dalens producenter driver man "sustainable farming" i stadigt stigende grad. Bl.a. minimalt gødningsforbrug, hvis overhovedet nogen, styrkelse af jordbundens biologiske liv, solcelleenergi, minimering af vandforbrug, bæredygtig affaldshåndtering og gode arbejdsforhold for de ansatte.
Samlet set er vinene præget af en nuanceret smag med et californisk frugttryk, der holdes i tømme af en fast struktur og god syrebalance.