250,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2017 ZIND (Chardonnay, Auxerrois), Zind-Humbrecht
Delikat vin med "sexy charme", som Schildknecht fra Robert Parker udtrykker det. Ekstraordinært modne druer i 2017: vinen gærede i 15 mdr. (!) men blev til sidst tør med 3,1 g. restsukker/l. og blot 12,5% alkohol. Vil udvikle sig mindst 10 år, men en nydelse også tidligt. Vil pryde selv ret kraftigere fiskeretter, charcuterie, lyst kød og fjerkræ.
Robert Parker | 90 / 100 |
WineEnthusiast | 92 / 100 |
WineChronicles | 92 / 100 |
250,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Auxerrois (Pinot) | 30% |
Chardonnay | 70% |
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Biodynamisk |
Land | Frankrig |
Distrikt | Alsace |
Alkohol % | 12,5% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2017 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 597317 |
Beskrivelse
Delikat vin med "sexy charme", som Stephan Reinhardt fra Robert Parker udtrykker det. Ekstraordinært modne druer i 2017: vinen gærede i 15 mdr. (!) men blev til sidst tør med 3,1 g. restsukker/l. og blot 12,5% alkohol. Vil udvikle sig mindst 10 år, men en nydelse også tidligt. Vil pryde selv ret kraftigere fiskeretter, charcuterie, lyst kød og fjerkræ.
Domaine Zind-Humbrects cuvée på Chardonnay og Auxerrois formår at kombinere druefedme fra Chardonnay med en flot alsacisk syre. Vinen kommer normalt 100% fra Clos Windsbuhl, domænets "monopole" bag Riquewihr. Ialt 2,4 hektar på sydskråning af muslingekalk, limsten og lidt ler, der holder på fugtigheden. Mikro-klimaet er køligt p.g.a. højden og nærheden til skoven, så druernes modningstid på vinstokken er meget lang. Forholdene i Windsbuhl er perfekte til Chardonnay, men myndighederne tillader ikke druen i områdets appellationer, bortset fra Cremant. Derfor sælges denne formidable vin som bordvin under navnet ZIND. Indice 1*.
I 2017 er tilføjet lidt Auxerrois fra Rotenberg, ca. blanding er 65% Chardonnay og 35% Auxerrois.
Alsace 2017 blev nærmest total harmoni...
En kold men kort vinter, hvor frost næsten hele december og januar sikrede hvileperiode for vinstokkene. Foråret kom tidligt og lunt, så knopskydningen var hurtig. Pludselig frost 19. - 21. april gjorde en del skade i lavtliggende områder og reducerede det potentielle udbytte, især for Gewurztraminer, der blomstrede tidligt.
Sommeren var varm uden voldsom hede, med højt soltimetal og passende regn, der til tider var voldsom men koncentreret i korte perioder. Høstvejret var fantastisk i hele september og oktober: tørt med kølige nætter, der sikrede mod syrefald, og mange soltimer, så forskellige lokationer- og druer kunne høstes på det optimale tidspunkt. Meget af oktober havde morgendis og sol senere på dagen, som gav fine forhold for udvikling af Botrytis, så der var fine muligheder for "Vendange Tardive" og "Selection des Grains Nobles" med både høj frugtkoncentration og flot syrebalance.
Høstudbyttet blev noget reduceret af forårsfrosten i forhold til året før, men ligger ca. på niveau med 2013 - 2015. Samlet set var Alsace ikke så hårdt ramt som andre områder i Frankrig.
* Zind-Humbrecht "Indice":
Systemet er en konsekvens af Olivier Humbrechts princip om, at vinen "laver sig selv", når først druerne er høstet, sorteret og gæringen begyndt. Han bruger kun den naturlige gær, der sidder på druerne, så gærens måde at virke på kan variere i samspillet mellem de enkelte markers vejrprofiler, druesorterne, sukkerniveauet i det konkrete år og de forskellige syretyper, der indgår i processen.
Resultatet er, at nogle vine i nogle år gærer i 2 måneder, andre i op til et år. Nogle gærer ud / til meget lavt restsukkerniveau, andre stopper med forskellige grader af restsødme. Da Olivier oplevede, at selv hans kone havde svært ved at finde en passende vin i kælderen, indså han, at kunderne måtte have samme problem med den mængde forskellige vine, han laver. Fra årgang 2000 har alle vine i et af de nederste hjørner på etiketten et Indice nr. fra 1 -5. Undtaget er VT / Vendange Tardive / sent høstede eller SGN / Selection Grains Nobles / udvalgte skrumpede druer, hvor restsødme er givet.
Indice 1 er helt tør; 4 og 5 har meget følelig restsødme og er mest til kraftige oste, desserter og et sublimt glas for sig selv. De vedbliver at være søde i hele deres meget lange levetid; mest tydeligt for Indice 5. Ud fra 30 års erfaring med hans vine kan man sige, at Indice 2 generelt vil have en lille rundhed, når de er unge; mindst følelig for Riesling. Med Indice 3 kan sødme i den yngre vin fornemmes men dominerer den ikke. For Indice 2 og 3 vil sødmen normalt integreres i vinen ved lagring og blive mindre mærkbar.
Domaine Zind-Humbrecht med Olivier Humbrecht i spidsen nyder et godt ry verden over. Han er én af de 356 uddannede mennesker i verden, der kan kalde sig "Master of Wine" og er kendt for sine sublime vine. Vejen til at skabe de store vine blev lagt allerede i 1960'erne og 1970'erne, hvor det lykkedes Oliviers far, Léonard Humbrecht at købe nogle af Alsace' bedste parceller på de meget stejle skråninger, efter de var blevet efterladt af bønder, der søgte mod fladere områder. Domænet har været biodynamisk certificeret siden 2002 og er generelt kendt som en af de store pionerer inden for biodynamikken i Frankrig.
Robert Parker
The 2017 Zind contains more Auxerrois than the 2016 (35% instead of 18%) and even a bit of Pinot Blanc complementing the dominant Chardonnay. Tasted from the vat in October 2018, this is very aromatic and juicy Vin de France from pure Muschelkalk soils in the Clos Windsbuhl. This has refreshing acidity and a lot of sexy charm. Very delicate and fresh, just gorgeous. Vinified in large oak. Drink 2019 - 2029. - Stephan Reinhardt.
WineEnthusiast
Slight reductive smokiness on the nose of this wine leads onto a light, still slightly spritzy palate that presents green pear, ripe lemon and grapefruit zestiness. The wine is dry, bright, slightly textured and utterly refreshing, with a moreish, lemony finish.
WineChronicles
I liked the Zind in 2017 even more than last year's. Just as smooth but it seems to have more nuance, this blend of 70% Chardonnay and the rest Auxerrois. The vines are getting older - 28 years old and owner and winemaker Olivier Humbrecht still considers them "young". No denying the fine limestone terroir, and the pH at 3.2 is low enough to ensure zing to this Zind. Just over 3 grams of residual sugar per liter, and clocks in at 12.5 per cent alcohol. Do not hesitate with this Vin de France of Alsace!
Relaterede produkter
45ungbevfcc
mf17sytten87yqpnncft3l9rkcgx0xnvw
wxtcnpkrwd237l1wsn701
DKK 000,00
DKK 000,00
1bfc0feig1b
160b5d84fqh4mkjsmaueakfw0gzvvzwop
bb3y30xjo0lwar3b2t0jsm
DKK 000,00
DKK 000,00
c56hbdze90w
jelh3m5ldwkddbii81wv4ndxpfatd1dhp
gp9gxwi4rmgagy44xmgiyj
DKK 000,00
DKK 000,00
6e13875rzqy
4mqh6q746uolk8s6r3ziojdwg4afy2qrk
3iy9y2qkogpjjx1k0mhd2d
DKK 000,00
DKK 000,00
hx3hge5vsm
jktqjuoo59x6rj0okky9qa2beu1lf3v
toiusa7hz7ke85g6ao88
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
90j1p4iz2il
7texqzclgjmt9dcfcxfmwmlukhcruv7
0clcp3qhe7biaxohptwil8
DKK 000,00
DKK 000,00
fnoq4vgnlsl
kq0bmxpgw8q94e105766hrglkjm5ioh9s
pvubeti3ifilh2lcd8o6c
DKK 000,00
DKK 000,00
v1s2kdagm
voveupuemobxgoik6pf3djtj03sln57xh
7wtd4jzkr3o1v7g15v915t
DKK 000,00
DKK 000,00
cq0e7i5qdau
2psfvqaa0td3537axpia6c9ybyfqn38yb
hnc0pyz2aecwyhjvs097h
DKK 000,00
DKK 000,00
tm2fktrv79m
5nmjtef1lgoz10luq3qffrp0s6wycrpp
aaskovku2jp3mrp2kmdzl
DKK 000,00
DKK 000,00