This website requires JavaScript.
  • 2016 ZIND (Chardonnay, Auxerrois), Zind-Humbrecht

    Domaine Zind-Humbrects cuvée, på 82% Chardonnay og 18% Auxerrois i 2016, formår at kombinere druefedme fra Chardonnay med en flot alsacisk syre. Duft med kalket, mineralsk præg, citrus og en anelse røg. Flot smagsintensitet i en rank, elegant, mundvandsdrivende stil. Vil udvikle sig videre mindst til slutningen af 2020'erne. Vil pryde  selv ret kraftigere fiskeretter, charcuterie, lyst kød og fjerkræ.

    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2016

    Alc.

    12,5%

    Område

    Alsace

    Land

    Frankrig

    Robert Parker 91 / 100
    Decanter 92 / 100
    Vinstyrke2 ved Kim Bretov
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeBiodynamisk
    LandFrankrig
    DistriktAlsace
    Alkohol %12,5%
    FyldighedFyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2016
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer597316
    91 / 100

    Robert Parker

    The bright citrus-yellow colored 2016 Zind blends 82% Chardonnay with 18% Auxerrois, both from the cool Clos Windsbuhl terroir where the vines root in rocky, magnesium-rich Muschelkalk (limestone) soils. From a generous crop of 65 hectoliters per hectare, with perfectly healthy grapes, this is Olivier Humbrecht's most Burgundian or even Champagne-styled wine: reductive, very clear, precise and fresh on the nose, with chalky-mineral, flinty/smoky and citrus-tinged notes. Fermented and aged in large oak for 16 months, this is a full-bodied yet pure, elegant, very tight, fresh and finessed wine with a pretty long, tensioned, salty-mineral and highly stimulating finish. Dry at 12.4% alcohol. Bottled in February, tasted June 2018. Drink Date: 202-2030 - Stephan Reinhardt

    92 / 100

    Decanter

    An off-piste Alsatian wine made from Chardonnay and Auxerrois. This textured and distinctly mineral blend comes from the chalky soils of the cool, late-ripening Clos Windsbuhl vineyard in Hunawihr. It's fermented 'wild' for up to 12 months in large oak foudres giving it immense body and lush tropical fruit notes. Lanolin, vanilla, limestone and a zippy lime-tinged acidity complete the picture. Drinking Window 2019 - 2022.

    Vinstyrke2 ved Kim Bretov

    Alt er galt med denne vin i forhold til konventionerne. Den indeholder for meget chardonnay, og druen auxerrois er overhovedet ikke tilladt i Alsace. Derfor er Zind degraderet til en vin de table. Men det kan du som vinnyder springe op og falde ned på. Indholdet i flasken tæller, og det er ualmindeligt lækkert. Ikke uden grund hører Zind-Humbrecht til i top 5 blandt vinproducenterne i Alsace. Duften rummer et frisk pust af citrus i forskellige manifestationer samt en fin mineralitet og noget svagt parfumeret. Gul stenfrugt og sødmefyldt æble giver krop, og i munden får du lækker cremethed, lemon og mandarin samt mineralske noter af flint og strandsten. Meget forfriskende på den chabliske måde. 5 små stjerner.