"Det er der trend i... Jeg har smil på læben", skrev Gastro om 2013. Måske Italiens bedste rosé med overdådig frugt, frisk race og god længde. Og så er den økologisk!
Torre Beati ejes af ungt, højt begavet par og er perfektionistisk lille øko domæne i bjergene bag Pescara. Naboen og vennen Valentini beviste i 1990erne, at Abruzzo kan levere vin i verdensklasse. Beati's mål er at lave endog bedre vine, og år for år bliver vinene stadig bedre. Vinen kan hamle op med ret kraftig mad, og lagring et par år giver ekstra nuancer. Det er en økologisk vin, som vi desværre aldrig kan få nok af. Den kommer fra 17 hektar på ler/kalk med lavt udbytte. Kold maceration og lang kold gæring.
Gastro's Langdahl kunne lide 2013 (seneste årgang, vi kunne få):
"Kan få tvivlere overbevist om alvoren i rosé. Toscanas sangiovese-baserede rosatoer er blevet bedre og bedre, men jeg er ikke sikker på, at den druesort er bedst til rosé. Montepulciano derimod! Det er der trend i. Torre dei Beatis økologiske cerasuolo er fremstillet med både pres af hele klaser og aftapning af kort macererende vin. Struktur, knitrende syre, smag af hindbær med kridtpulver i, meget mineralsk, ja, faktisk salt, og det er sjældent, rosato bliver så seriøs. Alligevel har jeg smil på læben. Herlig drik."