José Sanfins havde lavet vin på Château Cantenac Brown i mange år, da Tristan Le Lous købte slottet sidst i 2019. Tristan havde kendt José gennem flere år og har bedt denne fortsætte som direktør og vinmager på slottet. Ved siden af ejer Jose Sanfins bl.a. selv den lille vingård Chantelune, hvorfra han laver en af Margaux’ små gemte perler. Kassen indeholder således vin fra samme vinmager fra to slotte.
Kassen indeholder i alt 3 vine - en hver af:
Château Cantenac-Brown 2018, Margaux
Vinen er på charmerende vis præget af både Margaux's raffinement og årgangens overflødighedshorn af moden frugt, der er rig -næsten opulent som helt ung- men uden at blive tung. Tanninerne er sprøde uden skarpe hjørner, og der er en flot friskhed for den varme årgang. Associationerne kan være mange: ribsgele, moreller, syltet blomme, tobaksblad, jern, rosenblade og ristet træ…. Lang, vedholdende smag.
Der er blandt smagere enighed om, at der vil være en klar modningspræmie ved at holde fingrene væk i fem år, og der er stof til et par årtier mere. 2018 består af 69% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot og 3% Cabernet Franc.
Château Cantenac-Brown ligger i Cantenac kommune i den vestlige del af det centrale Margaux. Det blev skabt for over 200 år siden af John-Lewis Brown af skotsk familie. Vinen fik hurtigt et ry godt nok til at blive klassificeret 3.Cru i 1855. Tristan Le Lous købte slottet sidst i 2019. Han havde allerede i flere år kendt José Sanfins, der har ledet slottet længe. Han fortsætter som administrator og vinmager.
Alto de Cantenac Brown, fra Cantenac Brown, Margaux Cru Classé (hvid)
En nichevin i den grad: fra kun 1,8 ha. i Margaux! 90% Sauvignon Blanc + Semillon. Cool stil med et lille eksotisk pift: Pink grape, citrontærte, frisk fersken, grønt æble, stenet mineralitet og en anelse vanilje fra fadlagringen. Sprød og let tropisk tone i en rank, vedholdende finish med fin syre. Absolut elegant vin.
Fra en lille jordlod med kalk og ler på ejendommens køligste sted. I 2011 besluttedes det selv at markedsføre vin af druerne. Inspirationen, siger slottet selv, er Sancerre i den bedste ende, og navnet AltO refererer til det musiske stemmeleje. Druerne, der er høstet 4-5/9, er presset iltfrit og lagret 9 mdr. i barriques, 10% nye og resten 2.års fade.
Château Chantelune 2018, Jose Sanfins, Margaux
Mikro-Margaux med 1,5 ha. på det mineralrige Garonne-grus, som er med til at give kommunens vine deres eftertragtede karakter. Vinen er kendt for at være både saftig og have tæt frugt, der balancerer mellem koncentration og kommunens letbenede karaktertræk. Cabernet's ranke struktur og frugtintensitet arbejder fint sammen med Merlot's saftige rundhed.
Jose Sanfins' lille plot har 65% Cabernet Sauvignon og 35% Merlot på grus, der dræner overfladen fint, med ler under, der holder på vandreserverne i tørre perioder. Vinstokkene er over 40 år. Kælderen er nyrenoveret, og vinen laves af manden, der har haft ansvaret for vinen fra Ch. Cantenac Brown, Cru Classé, i mange år. Den lagrer 100% i egefade, halvdelen nye. Meget holdbar vin.