900,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2019 Riesling Clos St.Urbain Grand Cru, Monopole Zind-Humbrecht
"Jeg drømmer om den perfekte vin, og jeg tror, det er denne", siger Olivier Humbrecht selv. Allerede gylden tone og den særlige vulkanske duft med flint og røg. Den særlige mineralstil, vulkanjorden giver, er særdeles fremtrædende. Meget intens mundfølelse og ekstremt lang smag, hvor syren nærmest er gemt af frugt og mineraler. Meget lille udbytte og gamle vinstokke giver en mindst 30-årig fremtid.
900,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Hvidvin |
Dyrkningsmetode | Biodynamisk |
Land | Frankrig |
Distrikt | Alsace |
Druesorter | Riesling (100%) |
Alkohol % | 13% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2019 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 598019 |
Beskrivelse
"Jeg drømmer om den perfekte vin, og jeg tror, det er denne", siger Olivier Humbrecht selv. Allerede gylden tone og den særlige vulkanske duft med flint og røg. Den særlige mineralstil, vulkanjorden giver, er særdeles fremtrædende. Meget intens mundfølelse og ekstremt lang smag, hvor syren nærmest er gemt af frugt og mineraler. Meget lille udbytte og gamle vinstokke giver en mindst 30-årig fremtid.
Vejrskifte gav, på marker med sen udvikling som denne, nogen millerandage / ujævn frugtsætning, hvilket reducerede udbyttet til blot 18 hl./ha. fra de 57-årige vinstokke. Gæringen "took forever", som Olivier udtrykker det, og endte med godt 7 g, vinsyre/l. og blot 2,8 g. restsukker: indice 1*. En unik vin, der vil blive talt om og refereret til i en generation eller to…
Rangen Clos-Saint-Urbain er en af de mest egenartede vinmarker noget sted. Den stik sydvendte, meget stejle skråning er den sydligste i Alsace. Den består af vulkansk aske og partikler fra røg, der for millioner af år siden blev lagret på havbund og senere presset til klippe, da Vogeserbjergene blev "foldet".
Klimaet er i princippet lunt, men højden på omkring 400 m. og de kølige vinde, der blæser på langs af marken over floden Thur, gør vækstsæsonen lang og rolig. Både Riesling, Pinot Gris og lidt Gewurztraminer er plantet her, og alle vinene bærer, hver på sin måde, præg af den specielle jordbund. Røg, aske og flint er de hyppigst fællesnævnere.
Navnet skyldes et kapel for en skytshelgen, som står i marken; nu i nyere udgave, da det oprindelige fra slutningen af 1400-tallet blev ødelagt under revolutionen, og det næste under 1.verdenskrig.
Vinene er ikke blot enestående og af tårnhøj kvalitet. De udvikler sig, i et normalt menneskeligt perspektiv, næsten uendeligt og lever længere end næsten al anden hvidvin, der laves noget sted i verden.
Domaine Zind-Humbrecht med Olivier Humbrecht i spidsen nyder et godt ry verden over. Han er én af de 356 uddannede mennesker i verden, der kan kalde sig "Master of Wine" og var den første franskmand, som tog den krævende uddannelse. Vejen til at skabe de store vine blev lagt allerede i 1960'erne og 1970'erne, hvor det lykkedes Oliviers far, Léonard Humbrecht at købe nogle af Alsace' bedste parceller på de meget stejle skråninger, der var blevet efterladt af bønder, som søgte mod fladere, lettere tilgængelige områder.
Léonards familie har lavet vin i området siden 1620, og "Zind" er moderens navn, som blev tilføjet ved ægteskab og sammenlægning af de to familiers marker i 1959. Domænet har nu godt 40 ha. spredt på talrige lokationer fra Turckheim til Rangen helt mod syd i Alsace. Adskillige er Grand Cru, men mange vine fra andre marker har lige så høj kvalitet.
I 1992 blev et helt nyt vineri bygget midt i markerne i Turckheim. Domænet har været biodynamisk certificeret siden 2002 og er en af de store pionerer inden for biodynamikken i Frankrig. Olivier er kendt for sine sublime vine, den meget høje standard, han holder, og mange af vinenes nærmest fabelagtige udviklingsmuligheder. Som den flydende engelsktalende, velformulerende person, han er, kombineret med vinenes standard, er han et fund som formand for de biodynamiske dyrkere i Frankrig.
2019 i Alsace havde særdeles varierende forhold men endte med meget afbalancerede druer for de fleste i den sidste ende. Et mildt, tidligt forår kaldte knopperne frem. Det blev straffet af frost på mange lokationer i april og begyndelsen af maj, hvilket begrænsede det mulige udbytte tidligt.
Da varme var blevet til hede i midten af juni, blev blomstringen uregelmæssig og langtrukken. Stærk varme fortsatte hele juli, hvor væksten efterhånden gik i dvale, især for yngre vinstokke med overfladiske rodnet på veldrænet jord. Økologiske- og biodynamiske producenters jord havde generelt en fordel her.
Farveskiftet skete først midt i august med velkommen regn, som fortsatte i passende mængder først i september. En lang, rolig og ikke for varm periode fortsatte langt ind i oktober, hvor druerne kunne nå fuld fenolisk modenhed uden for højt sukkerindhold og syretab. Høsttidspunktet var, som altid, vigtigt, men vejret gav lejlighed til at vælge det optimalt for hver drue og lokation.
De bedste producenter har høstet meget afbalancerede druer med en fin balance: behersket sukkerindhold, modne tanniner og friske syrer. Der forventes mange vine med en struktur, der vil give et langt drikkevindue.
Zind-Humbrecht "indice":
Systemet er en konsekvens af Olivier Humbrechts princip om, at vinen "laver sig selv", når først druerne er høstet, sorteret og gæringen begyndt. Han bruger kun den naturlige gær, der sidder på druerne, så gærens måde at virke på kan variere i samspillet mellem de enkelte gærkulturer, markernes vejrprofiler, druesorterne, sukkerniveauet i det konkrete år og de forskellige syretyper, der indgår i processen. Resultatet er, at nogle vine i nogle år gærer i 2 måneder, andre i over et år. Nogle gærer ud / til meget lavt restsukkerniveau, andre stopper med forskellige grader af restsødme.
Da Olivier oplevede, at selv hans kone havde svært ved at finde en passende vin i kælderen, indså han, at kunderne måtte have samme problem med den mængde forskellige vine, han laver. Fra årgang 2000 har alle vine i et af de nederste hjørner på etiketten et indice nr. fra 1 -5. Undtaget er VT / Vendange Tardive / sent høstede eller SGN / Selection Grains Nobles / udvalgte skrumpede druer, hvor restsødme er givet.
indice 1 er helt tør; 4 og 5 har meget følelig restsødme og er mest til kraftige oste, desserter og et sublimt glas for sig selv. De vedbliver at være søde i hele deres meget lange levetid; mest tydeligt for indice 5. Ud fra 30 års erfaring med hans vine kan man sige, at indice 2 generelt vil have en lille rundhed, når de er unge; mindst følelig for Riesling. Med indice 3 kan sødme i den yngre vin fornemmes, men den dominerer ikke. For indice 2 og 3 vil sødmen normalt integreres i vinen ved lagring og blive mindre mærkbar.
Relaterede produkter
hc2qpwpcafo
g6nokk8tdobsd0r84ic7ckcu00ggp87
3zp1cqa21srjhz452a2kwl
DKK 000,00
DKK 000,00
527hjmvmn1e
7y1bs2k6ydp168fmf1foechvf7dcwynqt
ngp42yiypefzosaypygebk
DKK 000,00
DKK 000,00
vyx9n1ipg3
tpm31pjo9qnzg7f119i2zjtv90aga2u
l9wyqnxzyof505gxn1nd5
DKK 000,00
DKK 000,00
bzk1kl6bg3
vtmw4phz84rcq07es2973lr6pmcy4yu
9l2qxk1mh57z50m734adpo
DKK 000,00
DKK 000,00
0f464nlmb1t9
yt4xslzpagc5tvgz7h2vpeqwas8yfvl7
n6nb5cmgb0rx3lqxxkk5xh
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
ixeyrflbx4p
flqc4vlqeqwhcbech5p9bw16fpgbvvp0j
tpp1bv7dwisgiyitrby1
DKK 000,00
DKK 000,00
fqxbat1fqyh
svsfpinra54xqs1csu6nccz2yhiiqiz5
n1vlfev77b742zu8w4olp
DKK 000,00
DKK 000,00
zkq7mvu06a
enmszuoj5nkfvolhs91otkm3ssjpx0jxr
rwl42egdq3qfw9pwh06vl
DKK 000,00
DKK 000,00
2dhm84w9g23
yapxwn2i7pmts1xdnnk2c1yjtk7skuck
ggi17j1uri8kracfhnhyx
DKK 000,00
DKK 000,00
88p6qdprvw3
2kkxeh8tqwms7tw1yddzuo9ntndshwj
g0uvtf4vctuvvpjzzxx
DKK 000,00
DKK 000,00