Picus er hovedsageligt lavet af druer fra et parcel plantet i 2003. Vinen udstråler de levende, juicy og frugtige
aromaer af denne Pinot Noir klon, understøttet af den styrke og koncentration der kommer fra et lavt udbytte og dyrkning uden brug af kunstvanding.
Picus har en ekspressiv næse af kirsebær og hindbær, sort tea og frisk lerjord. Vinen er rig og intens med kraftig smag af røde frugter. Som ung er den frisk med stram struktur og tannin, der giver et langt liv.
Druerne får 5 dages kold udblødning før temperaturkontrolleret gæring med 25-40% hele klaser. De får 5 dages kold udblødning. Der bruges kun naturlig gær. Vinen lagrer 16-18 måneder på franske fade, hvoraf 20-30% er nye.
Whistler Vineyards blev grundlagt 2001 af Stig Hansen og hans kone Jennifer Whistler. Deres vinmark ligger i den nordvestlige del af Sonoma Coast, blot et par kilometer fra Stillehavskysten. Den er udelukkende beplantet med Pinot Noir og Viognier med mellem 2450-4000 vinstokke pr. hektar. Markens sandede jord gør det muligt at bruge en teknik, der hedder "Dry farming", som går ud på at bibeholde den naturlige fugtighed i jordbunden i tørre regioner, og på den måde undgå kunstvanding. Resul-tatet er små klaser med små druer med en fantastisk koncentration og dybde. Stig og Jennifer er dybt involverede i alt markarbejdet og mener, at produktion af god vin starter i vinmarken. Stig står for al vinifikation med fokus på at lave autentiske vine med stor kompleksitet og balance, der viser elegancen fra det vestlige Sonoma Coast.
Ejer Stig Hansen arbejdede i årrække for Erik Sørensen Vin og fik en stor kærlighed til Bourgogne. Han blev biokemiker og kom i top af sit fag.
Han har givet vingården navnet Whistler efter hustru Jennifer. Vingården ligger kun et par miles fra Stillehavet på blide skråninger af sandsten - og det giver et klima så køligt som i Bourgogne. Driften er økologisk, men ikke certificeret. Han tapper kun den bedste vin selv - resten sælges til Dailla, og år efter år er Dalila's Whistler i top for Pinot. 2012 var på WineEnthusiasts Top 100, 2011 fik 94p/WineEnthusiast og 93p/Parker. 2012 er høstet 29. september. Druerne macererer i 5 dage før en kontrolleret gæring og lagrer siden 14 måneder i små fade af fransk eg (25 % nye). Vinen tappes uden klaring eller filtrering.