This website requires JavaScript.
  • 2011 Pacherenc du Vic-Bilh "de la St. Albert", Plaimont, 50cl. sød

    "Smuk "hemmelig" fransk dessertvin, som tåler sammenligning med de langt dyrere kollegaer fra Sauterne", skriver Claus Forrai om '11 i Finansbureauet. "Én af det bedste søde vine jeg har fået længe", mente Mads Jordansen i Winelab (om 2009). 
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2011

    Alc.

    12,5%

    Område

    Sydfrankrig

    Land

    Frankrig

    Finansbureauet
    Decanter 92 / 100
    Ekstrabladet
    WineSpectator 88 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    RestsalgNej
    Courbu (Petit)50%
    Manseng50%
    DyrkningsmetodeTraditionel
    LandFrankrig
    DistriktSydfrankrig
    Alkohol %12,5%
    FyldighedFyldig
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2011
    FlaskestørrelseHalvliter, 0,5 liter
    Varenummer572011-05

    Finansbureauet

    Endnu en spændende sag fra Erik Sørensen Vin. Smuk "hemmelig" fransk dessertvin, som tåler sammenligning med de langt dyrere kollegaer fra Sauterne. Meget aromatisk og gennemtrængende vin, med klassiske Sauterne noter af honning, røg, vanilje og eksotisk frugt.

    92 / 100

    Decanter

    Produced from the somewhat mysterious local grapes Arrufiac, Petit Courbu and Manseng, this is sweet but not overly so, with a perfect balance of concentration and fine acidity. Notes of tropical fruits, marmalade and dried apricot: crying out for blue cheese or a tarte tatin.

    Ekstrabladet

    Akaciehonning i duften. Æbler, mineralsk, honning, varme krydderier, blomster og vanilje i smagen. Velbalanceret med en flot syre. Frugtig lang eftersmag. Til en nøddekage -Thomas Rydberg.

    88 / 100

    WineSpectator

    Peach cobbler and cream flavors take on buttery notes in this open-textured sweetie. Piecrust details linger on the ripe finish. Drink now. 1,050 cases made. ûKM

    Vinavisen

    Denne søde dessertvin kommer fra det lille distrikt Pacherenc du Vic Bilh, der ligger i det franske Gasgogne, og distriktets mærkelige navn kan oversættes ved det lige så mærkelige "Vinen fra marken med støttepæle". Vinen er simpelt hen en gudedrik på senthøstede druer. Druerne er høstet den 15. november, der er Sankt Albertsdag, deraf navnet. I smagen er der noter af mango og kandiserede frugter samt en vidunderlig sødme, der afbalanceres fint af syren.