Sprød, aromatisk Chardonnay med saftig frugt, fin mineralitet og en lille honningtone. Fra den sydligste kommune i Côte Chalonnaise, hvor over 60% af markerne er 1.Cru, og kun Chardonnay er tilladt. Fint match til hummer, krabbe og fiskeretter med sauce.
Det høje indhold af kalk i jorden gør den specielt velegnet til Chardonnay, tilfører vinen en fin mineralitet, og det lidt lunere klima i regionens sydligste appellation giver relativt fyldige vine her. Bouchard's vin laves overvejende af druer fra kontraktdyrkere, der følger husets detaljerede anvisninger for høj kvalitet i markerne. Afhængig af årgangen, ligger 10-15% af vinen på egefade i 8-9 måneder; resten ligger i ståltank. Charmerende, sprælsk som ung, men kan tage lidt på i vægt ved lagring et par år.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard Père & Fils.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – et topmoderne vineri men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.
Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager er Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.