Fin aroma med både friskhed, tropiske frugttoner og godt integreret eg. Der er fuldmoden, let eksotiske frugtstil, men også fin mineralitet og flot længde på smagen. Helt tør (1,6 g. restsukker pr. l.) Glimrende til fyldige fisk og skaldyr samt pasta i sauce, kylling og lyst kød.
Druerne til EQ Chardonnay vokser i Rosario-dalen på ler blandet med sand af eroderet granit. Vinstokkene er bevidst plantet på marker med forskellig soleksponering for at få både fuldmodne, tropisk frugtige- og mere spændstige, syreholdige druer at komponere vinen af. Der bruges kun den naturlige gær, der sidder på druerne, som presses blidt i hele klaser, og vinen gærer i fransk eg, ca. 15% nye fade. En mindre del af vinen gennemgår malolaktisk gæring, som giver en rundere syrestil og et roligere udtryk. Den anden del bidrager med mere sprælsk syre og et primærfrugtigt præg. Vinen lagrer i træ i 11 mdr., hvor gærresterne omrøres jævnligt i 6 mdr. for at maksimere udtræk af smagsstoffer og tæthed i vinen.
Matetic er pioner i Chile i det nye superområde San Antonio meget nær Stillehavet, vest for Santiago. Huset blev grundlagt i 1999 af Jorge Matetic, 4. generation af en Kroatisk indvandrerfamilie, der allerede da havde levet af jordbrug og kvægavl i Chile i over 100 år. I den topmoderne vinkælder fra 2004 flyttes vinen kun ved tyngdekraft, og der er tre fadkældre under jorden til lagring i 17-1800 franske egefade. Alt er fra starten tilrettelagt efter brug af økologiske og biodynamiske metoder. Vingården er valgt som "Winery of the Year" i Wines & Spirits mindst 5 gange.
De 160 ha. ligger i fire områder i San Rosario Valley og den sydligste del af Casablanca Valley nord for; alle under 20 km. fra Stillehavet. Her er nætterne kølige, og svale vinde fra havet når ind, så modningsperioden er lang med god syrebalance i druerne. Jorden er overvejende eroderet granit med højt indhold af kvarts og sand, som tillader vinstokkenes rødder at søge dybt, hvad de bliver nødt til, da det normalt slet ikke regner et halvt år ad gangen.
Bæredygtighed er tænkt ind i hele produktionen: Der er plantekorridorer blandt vinstokkene, som fremmer insekt- og fugleliv, der kan bekæmpe skadedyr. Ukrudt holdes nede af fjerkræ, får, køer og lamaer. Gødning kommer fra egne dyr, forbedret med den biodynamiske teknik: gødning med kvartssand og urter, lagret i nedgravede kohorn. Drueaffald fra produktionen komposteres og vand, brugt til rengøring af fade ol. i kælderen, renses i bassiner med grus og planter til genbrug.