Nicolas Joly er en af foregangsmændende inden for biodynamisk vinbrug, og han står i spidsen for Vignobles de la Coulée de Serrant. Domainet har arbejdet økologisk og biodynamisk siden 1980, og er anerkendt verden over for sine vine med imponerende dybde og elegance. Joly søger den "ægte vin" med respekt for naturen: "I don’t only want a good wine but also a true wine" Alt markarbejde foregår ved hjælp af heste og håndkraft og høsten kan strække sig over fem gange på fire uger, for at opnå bedst mulige modne og botrytiserede druer.
Les Vieux Clos bærer appellationen Savennières og der produceres omkring 15.000 flasker årligt ved lavt udbytte (35 HL/HA). Druerne bliver høstet sent for at opnå den kompleksitet, der opstår i forbindelse med overmodne (og oxiderede) druer. Dette må i følge Joly ikke forveksles med oxidation af vinen grundet dårligt kælderarbejde.
”Nicolas Joly kan stadig sin mystiske metier. Sættet her er muligvis dynamiseret og har suget månens og kohornets kraft til sig, men vinene er først og fremmest lavet på ultramodne, måske endda overmodne druer. Man skulle ikke tro det muligt, men vin uden lugt, uden parfume, duft eller aroma kan være stort. Der skal lirkes med dem - de skal op i temperatur, op til 15-16 C før showet starter. Jolys tre forskellige cuvéer fra Savennieres ligner fortsat intet andet fra området. Ikke engang de nye vilde; Damien Laureau og Eric Morgat eksempelvis, minder det mindste om Jolys sherry-sauternes-lignende stil. Les Vieux Clos 2014 har champagnenæse, stødt æble og brændevin og skal op på 15 C før den giver noget fra sig. Clos de la Bergerie 2014 er oxidativ og fuld af mælkesyre, den er ultrakoncentreret, men sært ugivende, brænder af filippa-destillat og læsøsaltflager. Coulée de Serrant 2014 er gylden væske, en blanding af manzanilla pasada, sauternes fra Chateau Gilette og engelsk cider - syren er skarp og løfter et ellers heftigt udtryk, fuld af bitterstof, ja tannin fra sandsynligvis botrytisangrebne druer. Coulée de Serrant 2007 har kagedej, igen gammel sauternes, voks, fudge og svulstig napa chardonnay-krop og slutter med lakrids og postmoderne sydafrikansk Swartland-chenin-blanc uden sulfit. Et manifest, en eksklamation via Marshall-forstærker - vine, der vil skille får fra bukke, skille vandene. De er en slags vinøse Kvium-malerier, fascinerende, skræmmende og lokkende.”
skrev René Langdahl Jørgensen på facebook 4/2017.