Slottet, der har produceret vin siden 1252, holder fanen højt med en fast og præcist bygget 2019. Frugten er mørktonet og tæt med fast byggede tanniner, god friskhed og en eftersmag, der hænger længe i munden. Smagere finder, udover den solbær- og brombærdominerede frugt, bl.a. nuancer af laurbær, mørke oliven, cedertræ, tobaksblad og røg.
Vinen er lavet af 50% Cabernet Sauvignon og 50% Merlot, høstet mellem 20/9 og 10/10. Der bruges de mest moderne teknikker i vinifikationen, som munder ud i 16 mdr.s lagring i barriques, 30% nye. En mindre del lagres i amfora / store lervaser efter oldgræsk model.
Château La Tour Carnet med borgtårn og voldgrav, hvis ældste dele er fra det 11. århundrede, var oprindelig et militært anlæg, men har lavet vin siden 1252. Det ligger i Saint Laurent kommune i Haut-Médoc, lige vest for St. Julien. Da multi-slotsejeren Bernard Magrez overtog det i 1999 var der 44 ha. med vin. Med stadige køb af tilstødende områder er arealet nu oppe på 190 ha. De 300 parceller er fordelt på seks kommuner, men hovedparten er i én blok ved slottet. Grus, ler og kalksten på bløde bakker er plantet med 56% Merlot, 39% Cabernet Sauvignon, 4% Cabernet Franc og 1 % Petit Verdot, der i gennemsnit er 30 år og plantet mellem 8 - 10.000 vinstokke / ha.
Druerne sorteres både i marken, på vibrerende sorteringsbord og ved densimetrisk sortering: maskinelt efter vægtfylde og til fjernelse af urenheder. Der bruges en avanceret, justerbar afstilker, og druerne køles i en tunnel med nitrogen / kvælstofspray inden udblødning med pigeage / nedtrykning af faststofferne i mosten ved 8 grader. Druerne gæres derefter uden presning, dels i cement, dels i trægæringskar ved 28 grader, hvilket er relativt køligt. Malolaktisk gæring sker også i gæringskarrene. Processen tager 25-32 dage.
Efter vurdering af de enkelte partier lagres vinen 16-18 mdr. i barriques, 30-60% nye fade, og 10-15% i amforaer. 2.vinen, der før hed "Les Douves" er nu "Les Pensées de La Tour Carnet". Fra 2008 har man også lavet en hvidvin fra 2 ha. Bernard Magrez' høje ambitioner har udmøntet sig i stabilt flotte vurderinger i årevis.
2019 Bordeaux vækstsæsonen var, som ofte, med tvivl og bekymringer undervejs, men er endt med fine resultater. På baggrund af beretninger fra mange professionelle smagere må den korte version for rødvinene være: 1) Jævn, virkelig høj kvalitet både for Merlot og Cabernets. 2) Ingen tegn på, at nogle kommuner er klart bedre end andre, både på højre- og venstre bred. 3) En lidt mere "klassisk" stil end '18: Høj frugtintensitet men lidt mindre yppig vægtfornemmelse, flot syrebalance og tanniner til lang lagring, som er lidt mere fremtrædende i højklassevinene som helt unge. Michel Rolland, der har været konsulent i årtier, har sagt: "At sammenligne 2019 med 2018 er lidt ligesom, hvordan 2016 var i forhold til 2015 og 2010 i forhold til 2009". Kort sagt, masser af frugtkoncentration og nuancer med en lidt rankere struktur.
Tidlige knopskydning i en lun marts, men blomstringen blev noget forstyrret af vådt og ret køligt vejr april - først i juni. Det fremhæves, at to hedebølger i juni og juli, ikke havde de negative virkninger, man kunne frygte, da de skete før veraison / druernes farveskifte. Der var et par lokale storme med rigeligt vand på kort tid; men vejret var samlet set nærmest ideelt i august og september, hvor lidt regn 20/9 gav stødet til den sidste modning, især på grusede jorde, efter en lang og tør periode. Frisk vind forhindrede råd. Dag / nat temperaturerne svingede gerne 20 grader efter midt august og holdt syren oppe. Druesundheden var eminent ved høst. Merlot blev mest høstet i slutningen af september; Cabernets fra slut. sept. - midt oktober.
De hvide blev høstet fra sidst i august - midt sept. Druerne havde en flot balance mellem sukker og syre med stor aromarigdom, som går igen i vinene. Mange er lagringsegnede. Sauternes fik ret megen regn: i juni - august 30% mere end i Pauillac. Efter juli stormen var der nogle rådproblemer, som reducerede det mulige høstudbytte. Botrytis (skrumpende druer) kom meget sent, fra midt september, og tyngdepunktet i høsten var 10 - 14. oktober. Der er høstet magre 10 hl./ha. i gennemsnit. Vinene har høj kvalitet: er rene, aromatiske og velbyggede, men mange har et mindre "tungt" præg af Botrytis til fordel for elegance.