This website requires JavaScript.
  • 2014 Clos de La Bergerie, Nicolas Joly, Vignobles de la Coulée de Serrant

    Clos de la Bergerie er lavet under appellationen Savennières Roche aux Moines og denne parcel giver kun 8-10.000 flasker om året. Druerne bliver høstet sent for at opnå den kompleksitet, der opstår i forbindelse med overmodne (og oxiderede) druer. Dette må i følge Joly ikke forveksles med oxidation af vinen grundet dårligt kælderarbejde.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2014

    Alc.

    14,5%

    Område

    Loire

    Land

    Frankrig

    eRobertParker 92 / 100
    Jyllands Posten
    Din VInguide 95 / 100
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    VintypeHvidvin
    DyrkningsmetodeBiodynamisk
    LandFrankrig
    DistriktLoire
    DruesorterChenin Blanc (100%)
    Alkohol %14,5%
    FyldighedMiddelfyldig
    TørhedsgradTør
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2014
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer58582114
    92 / 100

    eRobertParker

    Intensely yellow in color, the 2014 Roche-aux-Moines Clos de la Bergerie has a deep and concentrated bouquet of ripe and stewed stone fruits along with herbal seeds. This wine needs a lot of time to open up and should be decanted for hours. Round, rich and elegant on the palate, with a racy acidity attack, great density and a lively mineral purity and backbone, this is a powerful, firmly structured Chenin; it has a good tannin grip and a long and intense finish. Still somewhat closed and bitter, but the concentration and rich fruit is obvious. Although I didn't have the chance to follow this bottle over days, I am pretty sure it will become an even more exiting wine with (much) more aeration.

    Jyllands Posten

    Fulgt over flere dage ( per instruks fra importøren og det kan bestemt anbefales); den åbner en anelse strengt og lukket, men vinder med tid en rig, mineralsk karakter med noter af flint og honning. Præcis drik. Giv den mange år i kælderen.

    95 / 100

    Din VInguide

    Vinen har en rig frugt, som er præget af en smule oxidering. Gule æbler, moden pære, nedfaldsfrugt, kvædekompot står i sammenspil med frisk hø og lyng. En kompleks, tør vin, der komplimenteres af mere citrus i smagen end næsen. En smule rustik. Den bærer tydeligt præg af ilt under vinifikationen. Balanceret og kompleks med en lang eftersmag.