600,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2012 Brunello di Montalcino Poggi al Carro, DOCG, Tenuta Celestino Pecci
Topvinen fra Celestino Pecci - dyb rubinrød i farven med en indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
JamesSuckling | 94 / 100 |
600,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Italien |
Distrikt | Toscana |
Druesorter | Sangiovese/Prugnolo/Brunello (100%) |
Alkohol % | 15% |
Fyldighed | Fyldig |
Tørhedsgrad | Halvtør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2012 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 118312 |
Beskrivelse
Topvinen fra Celestino Pecci - dyb rubinrød i farven med en indbydende krydret, intens og vedvarende duft. Smagen er kraftig og vedvarende med lag på lag af mentol, blåbær og mokka. Det er en stor vin i perfekt balance med velintegrerede tanniner fra de store "botti", som vinen har lagret i. Det er en vin med lang udviklingspotentiale. Til fuglevildt, gode bøffer, velkrydrede pastaretter med kød og modne oste.
Navnet og symbolet af Karlsvognen på etiketten stammer fra vingårdens ejer, Tizianas barndom, da hun som lille pige blev kaldt "Poggio al Carro". Her, hvor der i dag er plantet vin, stod hun og betragtede stjernerne på himlen, som så meget større og mere overvældende ud fra toppen af bakken.
Druerne høstes i hånden, afstilkes, presses blødt og får 20 dages maceration og gæring i ståltank med temperaturkontrol. Vinen lagrer i store fade i 40 måneder og yderligere 12 måneder på flaske.
Celestino Pecci er født på en gård nær Sant'Antimo i Montalcino. Han skulle på kontor, men ville hellere gå vinvejen. I 1968, da vinen ikke var så kendt og jorden billigere, købte han 40 ha. i den højtliggende del af området nord for Montalcino by, hvor Celestino og hustru Idria efterhånden har opbygget et fint ry for Brunello efter økologiske (men ikke certificerede) metoder. I dag har datteren Tiziana taget førertrøjen i produktionen.
Markerne er syd-sydvest eksponerede i ca. 350 m.s højde. En placering, der er god for temperaturforskelle mellem dag og nat, som fremmer friskhed i vinene, ikke mindst i varme årgange. Brunello lagrer ikke mindre end 3-4 år i store og mindre egefade før tapning, og siden på flaske 1-2 år før salg. "The wines are focused, clean and respectful of Montalcino tradition. This under-the-radar estate is worth checking out." - skriver Robert Parker (feb. 2017).
2012 i Montalcino var et varmt og tørt år, helt uden regn fra juli - midt september og nogle dage med en varm, udtørrende vind i august. Heldigvis var der vandreserver fra en kold og våd vinter, men det er klart en årgang, der favoriserer gamle vinstokke med dybe rødder og marker, der ligger højt, hvor der er lidt lavere nattemperatur og mere blæst. Heldigvis kom der lidt regn før høsten i september. Små, tykskindede druer gjorde udbyttet lille.
Vinmarkarbejdet var meget vigtigt for at lave topkvalitet. Der er meget høj frugtkoncentration i vinene, men balance, især på de varmeste lokationer, krævede, at der ikke blev udtyndet for meget, at man ikke fjernede for mange blade fra vinstokkene og ikke høstede for sent, så der blev balance mellem sukker og syre. Nogle høstede i to omgange; en med vægt på friskhed og syre, og en lidt senere for frugttæthed. Smagekommentarer fra flere professionelle tyder på, at dyrkerne generelt er blevet meget skarpere til de rigtige beslutninger i markarbejdet siden den kogende 2003-høst, der snød så mange, så der er lavet en bunke flotte vine med lang udvikling foran sig i 2012, dog med en tendens til lidt lav syre, der gør dem mere tilgængelige som unge.
Montalcino ligger på en ca. 550 m. høj bakketop 30 km. syd for Siena, lidt syd for- og tættere på vestkysten end Montepulciano (Vino Nobile). Der er ca. 1200 ha. vin i et meget bakket landskab med store variationer, men generelt ligger markerne tæt på- og nord for byen højest og køligst, mens terrænet falder gradvist mod syd-sydøst, hvor det største vinareal er. Navnet Brunello "den lille brune" skyldes, at man før troede, druen var en egen sort, men det er en klon af Sangiovese, som er hoveddrue i hele Chianti. Brunello må kun laves 100% af den.
Vinene har længe været respekteret for kvalitet, men har først fået verdensry fra 1960'erne. Da Autostrada del Sole åbnede tæt på, svandt byens rolle som gennemfartsby og generelt handelscentrum hurtigt, og den måtte bygge sig selv op igen med vin som kvalitetsprodukt. Det lykkedes i så høj grad, at vinen var blandt de første til at få den strenge DOCG-appellation i 1980, og der er nu ca. 200 dyrkere. Klimaet er lunt for Toscana med mindre regn end gennemsnittet, og modningsproblemer ses meget sjældent.
Brunello-vinen skal lagre mindst 2 år i egefade og 4 mdr. på flaske. Lagringen sker ofte i en blanding af små- og store fade, afhængigt af årgangens karakter og den konkrete parcels mikroklima. En balancegang mellem frugtintensitet, saftighed/tørhed og bevarelse af frisk syre i vinen. Da den lange ventetid på salg, 4 år efter reglerne, kunne give producenterne lommesmerter, indførtes i 1984 Rosso di Montalcino, som ikke har fadlagringskrav, men stadig kun laves på Sangiovese. Det har også vist sig at højne kvaliteten af Brunello-vinen, da der er en mulighed for at deklassere partier af vin, der ikke lever op til de høje krav til- og priser på hovedvinen. Det giver også forbrugerne mulighed for en billigere vin, der har stilen men er mere frugtig og tidligere moden. Der justeres af og til på reglerne. Fx skal nye plantninger fra 2016 have en tæthed på mindst 4000 vinstokke/ha., og kravet til syreniveau for Rosso er sænket, så den kan være mere venlig og åben tidligere.
JamesSuckling
A rich and velvety Brunello with cherry, dark-chocolate and walnut character. Full body, chewy tannins and a long and flavorful finish. Needs two or three year to soften. Yet delicious now.
Relaterede produkter
yg2zk960n4
2ledwmplhjm9thvdvuk2w5s0g5la41bxe
28q9pqtc4v4z93kyo978s
DKK 000,00
DKK 000,00
io7ik8o1ueb
leftf08tkkizwm1wg4x3mrpi9stu260pq
03pnhgkanehy46ne0k9738u
DKK 000,00
DKK 000,00
98dchr8durr
kx1edjp2h7kza1mrqq28pmxtzaxgsjv
ibqu51v45zqc3vgbad23
DKK 000,00
DKK 000,00
fa7nh01bn
woy4s67fv9cjhvwy0plrd1zugi5vsqqp
qcvxny2rfm56tw2ip5lqf
DKK 000,00
DKK 000,00
l0zhp28vcqf
wnqmp5559dhsdsv1afgo1mhpyjgx38l8
00t18v025hn6p1lx5qaaiks7
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
9jzq1arm28q
cgt1a7pydb623tjfodyjapnt74znhzto
nyx8rql7jkzziedhj19l
DKK 000,00
DKK 000,00
94l5migain
8l5cs5pfksikodf79w2uqq65fzgc4hgr
31lsgkxofuohe86jzz2gc
DKK 000,00
DKK 000,00
cokp4aspb9
7lijl2i53lkri7w4pujd8nx9o0k1n8df
trhrdlfyt1rnkyj4vjcb1f
DKK 000,00
DKK 000,00
ue544v74ita
ouwxaig9vvmgnwp727pdy5nqfp1ffbqma
u5aj0bv4u2my0w1f18p3
DKK 000,00
DKK 000,00
z9mbotbcgwk
c3ez4uai5asul60joelnhn5htsk0yu6j
4hoc0oelwy1jvf8wwo4zm
DKK 000,00
DKK 000,00