En klassiker blandt Bouchard's hvidvine. Duft af lyse blomster, moden fersken, melon og frisk figen. Frisk, sprød og kalkpræget smag med bl.a. æble, pære og god mineralitet. Åben og saftig vin med lang, ren eftersmag. Det var på denne 2 hektar skråning, at Chardonnay første gang blev set i Beaune!
Clos St. Landry er en af Beaune's bedste 1. Crus og er unik ved 100% at være tilplantet med Chardonnay. Marken ligger på den lavere skråning over den sydlige del af Beaune by. Clos'er har i 800 år kun haft to ejere - et af de få Monopoler... En klassisk stor Chardonnay med længde og aroma i en sprød stil, her på flot Magnum.
Beaune kan vel kaldes det primære kraftcenter i Bourgogne. Mange af de største producenter, både i kvalitet og kvantitet, har deres hovedkvarter og primære vinifikationsanlæg her, lige som kommunen har et stort markareal. 363 ha. er med Pinot Noir, heraf hele 275 ha. Premier Crus, og 57 ha. Chardonnay, heraf 39 ha. Premier Crus. Andelen af marker plantet med hvide drue er steget i de senere år.
TGV-togets banelegeme deler byen i en historisk sydligere del og en nordlig del med nyere kvarterer og de mest moderne produktionsanlæg. At 3/4 af markarealet har 1. Cru status vidner om en høj gennemsnitskvalitet, selv om kommunen ikke har en Grand Cru som "stjerne". Skråningerne er ret stejle, vendt fra øst til syd, med tynd jord af klippegrus over limsten og mergel i varierende formationer. I de lavere dele er der lidt dybere jord med større indhold af ler, men stadig masser af klippefragmenter, der sikrer en god dræning.
Vinstilen varierer naturligvis i en så stor kommune med rigtig mange producenter og niveauer, men placeringen tæt på overgangen mellem Côte de Beaune og -Nuits svarer meget godt til den midtsøgende stil, man ofte finder her: ret runde og fyldige vine, som er mindre luftigt elegante end Volnay og mindre fast strukturerede og markerede end de nordlige.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.
Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager gennem processen Philippe Prost har overladt hovedansvaret for vinifikationen til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
2015 er samlet set en sjældent uproblematisk årgang. Blomstring først i juni. Meget varme nætter i en måned fra slutningen af juni fik mange af de nye druer til at falde af, så det potentielle udbytte på varme lokationer blev reduceret. Temperaturerne og meget begrænset nedbør i vækstsæsonen holdt druerne små og tykskallede. Høsten af sunde, modne druer begyndte allerede de sidste dage af august mange steder. Vinene er generelt rige og kraftige efter Bourgognestandard med høj lækkerifaktor. De ret tykke drueskind, varmen sørgede for, giver god tanninstruktur til lagring, mens den elegante frugtsyre i en del vine er mindre fremtrædende end i naboårgangene.