En varm og frugtig Beaujolais med finesse og blød, dyb bærsmag. Druerne kommer fra 70 år gamle stokke fra et unikt og rigt terroir af mørk granit, kaldet Clos, i Saint-Vérand. Vinen vinificeres ifgl. traditionelle Beaujolaismetoder i hele klaser, hvor halvdelen får maceration carbonique. Den har fået 6-8 mdrs. lagring på ståltanke for at bevare frugt og sprødhed. Servér ved 14-15 grader.
I 2018 besluttede den unge Jean-Etienne Chermette sig for at lave sin egen vinserie med sit eget navn og egen stil. Jean-Etienne kommer fra familien Chermette, hvis historie indenfor vinavl går flere hundrede år tilbage.
Familievingården ligger i den sydlige del af Beaujolais og hed oprindeligt Vissoux. Jean-Etiennes far, Pierre-Marie, blev i 1980'erne kendt for sin Beaujolais Cuvée Traditionelle Vieilles Vignes. Vinen blev fremstillet i hht. oprindelige Beaujolais traditioner: Den var ikke chaptaliseret, og der blev ikke tilsat gær. Vinen grundlagde den stil, som huset i dag er kendt for. Fra midten af 1990'erne udbyggede Pierre-Marie vingården ved bl.a. at købe marker i Beaujolais Cru'erne Fleurie og Moulin-à-Vent og sidenhen også i Brouilly.
Allerede i 2000 introducerede Pierre-Marie bæredygtige principper i både mark og kælder for at fremhæve terroiret i vinene. Huset var nu ikke længere et lokalt foretagende, og i 2018 ændrede familien navnet på huset til Domaines Chermette for at signalere de mange appellationer, terroirs, produktserier samt mænd og kvinder, der er med til at skabe Chermette stilen.
Jean-Etienne er en del af Domaines Chermette. Efter endt uddannelse inden for både ønologi, international handel og marketing kombineret med arbejdserfaring fra flere vindistrikter i både Frankrig og udlandet, begyndte han at arbejde på familievingården i 2017.
I 2018 ledte Jean-Etiennes higen efter yderligere diversitet og specialisering ham til at skabe sin egen vinserie, hvor han kan introducere andre terroirs og vine. Hans filosofi er at skabe vine så naturligt som muligt med respekt for terroir og for at få så frugtige og delikate vine som muligt. Alle Jean-Etiennes vine er certificeret bæredygtige.
Til Beaujolais vinene anvender Jean-Etienne de traditionelle Beaujolais-principper i kælderen med delvis maceration carbonique (kulsyre maceration). De hele klaser af vindruer kommes på tank. Efter to dages maceration omrøres mosten 10 min. hver morgen og aften, mens tanken er åben og mosten får frisk luft. Juicen i bunden pumpes over toppen af mosten. macerations-tiden er 5 dage for Beaujolais og 9 dage for Cru'erne. Når den alkoholiske gæring er færdig, bliver druerne presset i en pneumatisk presse.
Vinen afslutter sin alkoholiske og malolaktiske gæring i tanke eller fade, afhængig af den specifikke vin. Denne fremstillingsmetode med hele klaser og pumpe-over-mosten giver struktur, farve og frugt til vinen og meget bløde tanniner.
Pinot Noir druerne får 8-9 dages maceration i beton-tanke med 10 min. luft hver morgen og aften. Mod afslutningen af macerationen, bliver toppen af mosten skubbet én gang i 2-3 dage for at give mere farve og struktur. Den alkoholiske og malolaktiske gæring sker med 15% i egefade og 85% i ståltanke for at kombinere en vin med struktur fra egens garvesyre og frisk frugt fra vinen på stål.