De kystnære marker på Fleurieu halvøen giver en fin kombination af sprøde æble- / citrustoner og druens let cremede bredde tilsat en anelse nødder og brødskorpe fra den lette fadlagring. En saftig, stringent eftersmag holder det elegante spor og viser det gode syreniveau.
Fuldmodne druer fra en relativt kølig adresse knust blidt og gæret temperaturreguleret i brugte egefade giver en vellavet, bredt anvendelig symbiose af fokuseret rankhed og oversøisk frugtbredde. Godt balanceret håndværk fra erfarne vinmagere.
McLaren Vale 2016: Sæsonen begyndte med rimelige vandreserver fra vinteren. Foråret var varmt med særdeles god frugtsætning. Sommeren var så tør, at modningen efterhånden gik ned i tempo. Regn sidst i januar og først i februar fik modningen i gang igen. Varmen var moderat resten af februar og marts, så druerne nåede fuld fysiologisk modenhed, uden sukkerniveauet blev for højt.
De, mest hvide, vine, der blev høstet kort efter regnen, har en elegant, løftet, syrespillende karakter, mens de senere høstede, mest røde, fik dybere farve og tættere frugt.
d'Arenberg blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domænet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.