En rig og varieret vin med druer fra Diane og Charles Karren, der i 1998 plantede deres vingård i det sydlige Petaluma: den sydligste del af Sonoma, hvor aftentågen og den lange vækstsæson er udtalt. Sorte kirsebær, skovjordbær, svampe, teblade og tørrede blomster i komplekst samspil med lidt ristet eg og en fin syrebalance. Udvikler sig fortsat (2020).
Vekslen mellem varme og kølige perioder gav en ekstra lang sæson i 2017, som gav mange nuancer i vinene. Efter fem dages kold udblødning blev druerne gæret i åbne kar med naturlig gær og lå med drueskindene i 30 dage. 11 mdr. i egefade, 1/3 nye franske og tapning i august 2018. Dutcher Crossing ligger i Dry Creek Valley, vest for Geyserville i Sonoma County, godt 30 km. fra Stillehavet. Dry Creek Valley er en dal på kun 2x16 miles med mere end 100 dyrkere og 65 vingårde; en af de første mindre appellationer: AVA / American Viticultural Area, der blev godkendt. Klimaet er omtrent som i Bordeaux med en smule højere dagtemperaturer i gennemsnit og kølig natteluft fra havet, der giver en god balance og syre i vinene.
Da Debra Mathy overtog i 2007, var der 14 ha; nu udvidet til 30, hvoraf enkelte parceller er i Napa, Mendocino og Russian River. Vingården har den traditionelle "farmhouse style", næsten helt i træ, og har udsigt mod dalen, hvor Dry Creek og Dutcher Creek mødes, og vingårdens navn stammer fra.
I vinifikationen er den centrale tankegang de tre V'er: Vintage, vineyard og varietal. Vinen skal give det optimale samspil mellem den konkrete drue, jordbunden på netop det sted og årgangens karakter. Derfor er der mange lokalvine og enkeltmarksvine i programmet. "Håndværkervin" er deres eget ord for det. Kenny Damskey, der har stået for vinene i mange år, er ved langsomt at overdrage ansvaret for markerne til Enrique Reyes og vinifikationen til Nick Briggs.
Ligesom de fleste af dalens producenter driver man "sustainable farming" i stadigt stigende grad. Bl.a. minimalt gødningsforbrug, hvis overhovedet nogen, styrkelse af jordbundens biologiske liv, solcelleenergi, minimering af vandforbrug, bæredygtig affaldshåndtering og gode arbejdsforhold for de ansatte.
Samlet set er vinene præget af en nuanceret smag med et californisk frugttryk, der holdes i tømme af en fast struktur og god syrebalance.