Interessen for vinene fra Côtes du Rhône og især appellationer som Gigondas og Châteauneuf du Pape er større end nogensinde.
Vinene er saftige og fyldige med masser af mørke bær og krydderier, de er yderst charmerende unge og passer perfekt til den traditionelle julemad, simreretter, vildt og grill.
Smagekassen her kommer bredt omkring SydRhône og dets forskellige appellationer:
1 fl. Châteauneuf-du-Pape Paillousse, Pierre Amadieu
Et blend af Grenache, Syrah og Mourvèdre. Dyb purpur i farven med delikate røde frugter og figenaroma i næsen. Fløjlsagtig aroma af sorte frugter, lakrids, garrigue (provence urter). En vin der vil udvikle sig i 7-10 år.
1 fl. Vinsobres "Piallats", Pierre Amadieu
Et blend af Grenache og Syrah med åben frugt og krydderi - blid med mineralsk friskhed.
1 fl. Gigondas Romane Machotte, Pierre Amadieu
En Gigondas med klasse, fylde og karakter. Lækker og elegant i fremtoningen.
Familien Amadieu har gennem 85 år og tre generationer opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. vinstokke. Grundlægger Pierre Amadieus søn, Jean-Pierre, havde en pæn del af æren for, at Gigondas i 1960erne fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre. Hans ambition er at skabe velbalancerede vine med Bourgogne finesse: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."
1 fl. Séguret Tradition, Côtes du Rhône Villages, Domaine Mourchon
Mourchon ligger på toppen af bjerget ved Séguret og har tilhørt skotske McKinlay siden 1998. Rygraden i husets vine er Grenache, som de mener er druen, hvormed de kan skabe ultimative Rhône vine.
1 fl. Côtes du Rhône, Domaine l'Ameillaud
Ameillaud er en lille vingård, der laver blot tre varianter af Rhône-vine, som hver især er yderst repræsentative for deres appellationer.
1 fl. Rasteau Cru du Rhône, økologisk, Fond Croze
Rasteau blev i september 2010 et "Cru" i fodsporet på Gigondas og flere andre appellationer. Klimaet er forbavsende køligt og høsten altid sen. Det giver vine, som forener blødheden fra Châteauneuf du Pape med mineraliteten fra god Gigondas.