Sauvignon Blanc høstet i det kølige Molina-område af Curocodalen midt i marts. Vinen gærer næsten en måned ved lav temperatur for at opnå en frisk og let stil. Her er citrusfrugt, hvide blomster og et let eksotisk touch af fersken, balanceret af syren. God til aperitif, lettere fiskeretter, koldt frokostbord og retter med meget grønt.
Curicodalen, små 200 km. syd for Santiago, kom i fokus, da spanske Miguel Torres etablerede sig. Her er den østlige del ved Molina køligst, påvirket af svale vinde fra Andesbjergene, mens den vestlige del ligger i læ for Stillehavsvindene bag kystbjergkæden. Jordbunden er limsten og vulkansk klippe, der gennem tiderne dels er skredet ned fra bjergene, dels fordelt af floderne Lontue og Tono, som løber gennem området. Sauvignon Blanc høstes tidligt for syrens skyld og har kun 2,6 g. restsukker / l.
Terrapura blev undfanget i 2004 med vores biodynamiske, chilenske topproducent Matetic som initiativtager. Navnet er valgt i respekt for det oprindelige folk Mapuche, der altid har betragtet jorden som udgangspunkt for- og giver af - alt liv, og levet derefter. Trods hårdt pres på deres traditionelle levevis er der stadig ca. 1,5 mill. af folket i det centrale- og sydlige Chile.
Selv om der er tale om produktion i større skala i Terrapura regi end hos Matetic, for at lave vine i mere økonomiske prislag, er den bæredygtige drift stadig et fokuspunkt. Man har også valgt naturens majestætiske oprydder kondoren, i stiliseret form, som vartegn på etiket og kapsler. Huset får druer fra flere forskellige dale i den region, der samlet kaldes Central Valley. Målet er at præsentere vine, der kommer fra områder og jordbunde, som har de bedste betingelser for den pågældende drue. Det helt nye vineri fra 2014 ligger i Los Lingues i Corico Valley, tæt på hvor en stor del af druerne kommer fra.