Vinen har en elegant duft med delikate noter af sort peber, blyantstift og flintet røg fra granitjorden of træfadet. Smag med bærpuré, anis, sorte oliven og mokka. Den er fyldig, kødfuld og kraftig med god struktur og perfekt afstemte tanniner. Vinen viser både krop og dybde samtidig med at den bevarer sin elegance. Et perfekt match til fuglevildt. Kan udvikle sig længe.
Emmanuel Darnauds Saint-Joseph er fra svigerfar Bernard Faurie's domæne, som Emmanuel langsomt er ved at overtage. 30-80 år gamle vinstokke på stejl, sydøstvendt granitskråning, ialt 1,5 hektar i marken "Dardouille", nær byen Maures syd for Tournon. 80% af druerne, der er høstet i hånden 28. september, afstilkes. Mosten gærer i åbne kar i 15-20 dage, og vinen ligger på fad i ca. 15 måneder; en blanding af nye- og 2. års barriques og store fade. Karaffel er obligatorisk til den unge vin.
Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv. "Den unge Emmanuel Darnaud kom på banen i 2001 og er med raket-fart røget op blandt top-producenterne i Crozes Hermitage" har Robert Parker tidligere sagt, og niveauet er kun blevet endnu bedre siden. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010.
Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit.
Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er NordRhône.
Årgang 2016 er man rigtig glad - faktisk begejstret for både i nord og syd. NordRhône havde seriøse bekymringer undervejs med intense meldugangreb i våde maj og juni. så det kan nærmest kaldes en fantastisk feberredning, skabt af et eminent og meget langt efterår. I SydRhône, som er langt vigtigere for danske vindrikkere generelt, gik alting nærmest glat hele sæsonen.
Foråret var meget mere tørt end i nord, og blomstringen gik fint, dog med nogen coulure / blomsterfald i Grenachedruen, som reducerede det potentielle udbytte noget. Efteråret var langt og varmt, men ikke hedt, og stort set tørt, med lidt regn på de rigtige tidspunkter, så modningen skred jævnt frem. Ældre vinstokke med dybe rødder klarede den meget begrænsede regn bedst, men druerne blev ret små og meget koncentrerede.
Vigtige grunde til begejstringen er: Meget høj frugtkoncentration; særdeles lang vækstsæson, som giver flot mineralitet; usædvanligt kølige nætter, der giver et fint syreniveau som balance til den tætte frugt, så også Grenache generelt har en smidig og frisk karakter, trods den høje koncentration. "Grenache har farve som Syrah, og Syrah som Tannat", har en Châteauneuf dyrker udtrykt det. Walter McKinlay fra "vores" Domaine de Mourchon anser det for den bedste årgang, siden han overtog ejendommen i 1998. Der er rigtig mange vine med en lang spændvidde i drikketidspunkt: De er smidige og ikke hårde som unge, men mange af de bedre har koncentration og balance til lang udvikling.