En seriøs Ripasso, der i den grad passer til de kraftigere retter pga. vinens tørstoffer og struktur. Det er en vinøs og flot vin med utrolig aroma af modne røde bær, fyldig smag af mørke bær, peber og lakrids og en længde præget af lagring i fransk eg.
Valpolicella-vinen eftergærer på Amaronekvaset i henhold til traditioner og lagrer først 12 måneder på franske egefade, derefter 6 måneder på flaske og skaber denne rubinrøde Ripasso Superiore med duft og smag af modne røde bær. Server til kraftige retter med stegt kød, vildt og velkrydret grillmad.
Ordet Ripasso på en flaske Valpolicella dækker over en fremstillingsmetode: Om foråret, når gæringen af Amaronevinen er færdig, tager producenten kvaset fra Amaroneproduktionen og sætter den til de bedste kvaliteter af den almindelige, frugtige Valpolicella - som ligger færdig på tanke i kælderen - så vinen undergår en andengæring og på den måde tilføres mere af det hele i form af alkohol, farve, smag, fylde og karakter. Det er denne metode – passere igen (italiensk: "ripassare") der har givet navnet. De bedste "Ripasso" vine kan være glimrende erstatning for den ofte kostbare Amarone. Men Ripasso er ingen beskyttet titel.
Domænet ligger nord for Verona på skråningerne af Val d'Illasi mellem Gardasøen og Lessini bjergene. Her "håndlaver" hvor Giancarlo Ruffo meget små mængder vin. Campo delle Strie er et kalkbjerg i 400 meters højde.
Oprindelig købte Ruffo Giancarlo blot stedet som et "sommerhus", men han blev grebet af arbejdet som vinbonde og investerede en god portion penge på at sætte gården i stand. Nu skaber han små mængder vin af Valpolicella og Amarone i højeste kvalitet. Alt er planlagt og intet overladt til tilfædlighederne.
Chiccheri var øgenavnet om bønderne, som engang boede her, hvor der nu gror druer. Navnet lyder også som "chicco" som på italiensk betyder druer!
Chiccheri stiler efter at lave vine, der er kraftige, fløjlsagtige og tørre, og som komplementerer kraftige madretter. Passion udtrykker og gennemsyrer husets kærlighed, arbejde, engagement og opmærksomhed til alt, der laves på vingården.