This website requires JavaScript.
  • 2011 Prà, Soave Staforte, Soave Classico

    2011 fik højeste rating i Gambero Rosso og med18p/20 i Smag. Særklasse som altid!2010 var med 18,5p/20 "Årets Soave" i l'Espresso. En af Italiens ypperste hvidvine, men der er desvære ikke nok til alle, daGraziano Prà kun har 22 hkt stejl bjergside i Monteforte over den smukke by Soave. "Staforte" er en supervin, blot 6600 fl/år. Domænet drives økologisk (men uden certifikat) af Graziano, som skaber mirakler i kælderen. Prà besatte både 1. og 2. plads i Oldenburgs smagning af alle top-Soave vine på markedet, februar 2012, med Staforte 08 som absolut testvinder foran Monte Grande.
    Læs beskrivelsen

    Årgang

    2011

    Alc.

    13,5%

    Område

    Veneto

    JamesSuckling 92 / 100
    Gambero Rosso
    Oldenburgs Vinguide 19 / 20
    Læs anmeldelser

    Ikke på lager

    Produktinformation

    Name
    Value
    RestsalgNej
    DyrkningsmetodeTraditionel
    DistriktVeneto
    DruesorterGarganega (100%)
    Alkohol %13,5%
    LukkemetodeKorkprop
    Årgang2011
    FlaskestørrelseHelflaske, 0,75 liter
    Varenummer616411
    92 / 100

    JamesSuckling

    James Suckling er en amerikansk vinkritiker, som i 29 år var redaktør af WineSpectator -se denne- men nu har sin egen side, hvor han fortæller om de vine han smager. Læs mere på www.eriksorensenvin.dk/leksikon/jamessuckling.html

    Gambero Rosso

    Gambero Rosso ("Den røde Reje" på dansk) er den bedst kendte guide til Italiens vine og er udkommet hvert år siden 1988. Ca. 2200 vingårde gennemgås, 20.000 vine smages (i 2015 udgaven), og de udvalgte vine får mellem 0 glas (ok) og 3 glas (bedst, typisk omkring 250 vine). Glassene er normalt sorte, men 2 røde glas er en vin, der kom i finalen til at få 3 glas. Læs mere på www.eriksorensenvin.dk/leksikon/gamberorosso.html

    19 / 20

    Oldenburgs Vinguide

    Allerede næsen antyder, og smagen bekræfter: Det er en Soave med ambitioner, og dem har den god grund til at haÆ. Også i denne årgang kombinerer Staforte tørrede abrikoser med syltet pomerans, men helt uden fornemmelse af bitterhed eller sødme. Egentlig er Staforte mere stram end eksotisk, mere til at nyde end bare til at drikke og med sit ødsle udbud af smagsnuancer mere i familie med Campanias store hvidvine end med Norditaliens strenge koldklimavine. Den er statelig, aristokratisk uden at være snobbet, venlig, imødekommende og velsmagende. For en kok er den en velsignet udfordring med sin drilske forening af honning, abrikos og pomerans. God fornøjelse!