1.200,00 kr. | Pr. Stk. |
- Fri fragt over 999,-
- Levering 1-3 hverdage
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2014 Pontet Canet, 5. Cru Classé, Pauillac
En majestætisk vin. Næsten sort, med brombær, cassis, viol, trøffel og skovbund. Mørk chokolade, blomme og den klassiske grafit / blyantspids. Fin mineralitet og præcision i den dybe smag med meget følelige tanniner, der sikrer struktur til årtiers lagring.
Robert Parker | 94 / 100 |
WineSpectator | 93 / 100 |
WineEnthusiast | 96 / 100 |
WineCellarInsider | 95 / 100 |
1.200,00 kr. | Pr. Stk. |
Ikke på lager
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Biodynamisk |
Land | Frankrig |
Distrikt | Bordeaux |
Alkohol % | 13,5% |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2014 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 272614 |
Beskrivelse
En majestætisk vin. Næsten sort, med brombær, cassis, viol, trøffel og skovbund. Mørk chokolade, blomme og den klassiske grafit / blyantspids. Fin mineralitet og præcision i den dybe smag med meget følelige tanniner, der sikrer struktur til årtiers lagring.
Pontet-Canet er en meget stor ejendom med 81 ha. marker i den nordlige del af Pauillac. Pontet var kongelig guvernør for Médoc, og Canet det særligt gode markområde, hans arvinger senere købte til ejendommen. Slottet blev 5. cru Classé i 1855-klassifikationen og blev derefter købt af familien cruse, som havde det i 110 år, før det blev solgt i lettere miserabel tilstand til negociant / vinhandler Guy Tesseron.
Fra Alfred Tesseron overtog ansvaret i 1994 er kvaliteten blevet stadigt forbedret og gradvist omlagt til biodynamisk drift, stærkt inspireret af hans mangeårige direktør Jean Michel Comme. Hele ejendommen er nu certificeret. Virkelig en bedrift med det klima, der er i Bordeaux. Der er ikke brugt kemi i markerne siden 2007. Der pløjes mere og mere med heste; når der bruges gødning, er den naturlig, og energiforsyningen omlægges til jordvarme. Foruden de traditionelle egefade lagres en del af høsten nu i amfora'er af limsten og cement. "Vi er ikke vinmagere, men druedyrkere" har Alfred Tesseron sagt til WineCellarInsider: Helt i tråd med vores Alsace-producent Olivier Humbrecht, som er formand for de biodynamiske dyrkere i Frankrig.
Ejendommen er plantet med vinstokke, der er ca. 45 år i gennemsnit. 62% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 4% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot. Cabernet Sauvignon mest på det dybe grus i den nordlige del og Merlot primært på de mere ler- og limstensprægede arealer sydpå og tættest på floden. At vinene i dag sælges til priser som 2. cru skyldes den høje kvalitet, de har.
Pauillac er den næstnordligste af de fire berømte Haut-Médoc kommuner, flankeret af Saint-Estèphe mod nord og Saint-Julien mod syd. De store grusbanker, efterladt af gletchere, og nærheden til floden med sin lysreflektion og modererende indflydelse på klimaet, er væsentlige, naturlige faktorer for vinenes høje kvalitet.
Historisk var den gode adgang til udskibning af vin, før gode veje og jernbaner, en forudsætning for, at området var tæt plantet med vin allerede i 1600-tallet. En perlerække af de fineste slotte ligger her; bl.a. tre af de fem Premier crus. Her laves uforlignelige, men også meget dyre vine, der kan udvikle sig i mange årtier. De druer, der tegner stilen, er først og fremmest Cabernet Sauvignon samt Merlot, Cabernet Franc og Petit Verdot. Jordbundsforhold og lokalklima bestemmer de konkrete plantninger.
Der er 1200 ha. marker og mere end 100 slotte. Dog sælger langt fra alle vin under eget navn, og mindre ejendomme sælges med mellemrum til de mere berømte slotte. Deres produktion skifter så navn og indgår i den nye ejers vin; dog oftest ikke første vinen for de bedste slottes vedkommende. Der er popularitetsbølger og trends i vinverdenen, men Pauillac har været feteret i mindst et par århundreder og er det stadig.
2014 i Bordeaux begyndte med en mild vinter med velkommen regn i massevis (reserverne var lave). Knopskydningen var tidlig og blomstringen god. Regn i maj umiddelbart fulgt af fugtig varme i begyndelsen af juni førte til råd og meldug, der krævede afløvning og udtynding af klaser for luftcirkulation. Juli var kølig med nogen regn. August blev tør, men ikke varm, så væksten var noget bagefter. Et par uger med varmt solskin i begyndelsen af september blev kun afbrudt af få dages regn, før sol og varme igen varede hele oktober. Denne flotte afslutning på sæsonen tillod druerne 120 dage på vinstokken, så også Cabernet Sauvignon modnede helt med sprøde tanniner. Ved høsten det bedste resultat siden 2010. Som helhed: den bedste af de gode, men ikke fantastiske årgange. På ejendomme, der disponerede godt i markarbejdet, er der mange særdeles overbevisende vine.
Robert Parker
The 2014 Pontet-Canet, now in bottle, was tasted twice during my trip to Bordeaux. It has an attractive bouquet: graphite tinged black fruit, incense and violets, perhaps a little more hedonistic than I envisaged when I tasted it from barrel. The palate is medium-bodied with tensile tannin thanks to the keen line of acidity. I like the precision of this Pontet-Canet. It feels linear and correct, pencil lead notes developing towards the second half, more quintessentially Pauillac than previous vintages, with what you might describe as a classic Pauillac finish that retains the focus that I remarked upon from barrel. Tasted February 2017. Drink date: 2020 - 2045 - Neal Martin.
WineSpectator
This delivers a notable menthol note, showing an ample core of well-steeped blackberry, plum and black currant fruit. A bright anise streak checks in on the back end, with a slightly loamy structure imparting a broad feel through the finish. Needs to pull together a bit more, but the fruit is there. Best from 2020 through 2030. ù JM
WineEnthusiast
This is a finely structured wine with dark tannins and intense black fruits. The estate, with its biodynamically grown fruit, has given an impressively pure wine, packed with tight serious tannins and a fine structure of black-plum skins and intense acidity. It is direct, firm and with a huge potential over many years. Drink from 2027.
WineCellarInsider
Dark ruby in color, the nose offers truffle, tobacco, cassis and black fruits. Concentrated, tannic and full bodied, the wine has depth, tannins to spare, ripe dark fruits, plum, dark chocolate and cassis. Leave this in your cellar to rest for at least a decade before popping a cork, and you're in for a treat!
Relaterede produkter
wkwsq0smnih
8ozcij8v55fvh9kcq9a8amcv11kfiw6us
fug9u46yzdp4nis40n4mxo
DKK 000,00
DKK 000,00
la61am6lu2
vf9cn9wigreqz1vxmlk3sl646tzlue3e
rsb8mqlx6qfajsbe8upayo
DKK 000,00
DKK 000,00
pcjzy2rnp47
7c7gpn2n92t7inon3uvceorquu7kiecn
x2mklef7sqi9e43sc0zm1
DKK 000,00
DKK 000,00
gggaxm5swsc
yi2wfql5kpslln5u9q3gt24i2sjmatq
0coblfi1w5l7u33v0d9tl18
DKK 000,00
DKK 000,00
nw55fekua3j
oik5ie5u4ppyns36xhz4vepfjsgxcyrkg
21z6slp3dtohbedpww34vt7
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
5lc8pxa0nv
n7s9rxs9tpfh6fw15bq9363ogdrmfmdou
kclwv2fdj9gkbicgp34h
DKK 000,00
DKK 000,00
3kp4ettv37h
zyb87ccl0cy142bljii4pu1paxe9utho
b0a9566t14lliw5nivoey
DKK 000,00
DKK 000,00
qsev542kx5
gs2a4q4zdfcgsonwbm8exmxbyu0fj42rh
u79mckq51kmxjdoz35v2zf
DKK 000,00
DKK 000,00
h75f9a5f57a
yepoxhpd7ombgd8o0xlesurqp13hdtcx
d10x57jaz5y3tr3ojg7td
DKK 000,00
DKK 000,00
nzu4xnbuc8q
qzlyartfs9c55fblyhy2d2d28awlhsx5n
dg2q0nmvzoftn6qknukfz
DKK 000,00
DKK 000,00