En balletdanservin lavet på vildgær med aromatisk, floral næse med hvide blomster og et lille touch af toasted træ fra fadgæringen. Smagen er ren, stramt struktureret med lyse frugter og vibrato-syre. Let men udtryksfuld. Fin som aperitif og vil klæde fisk og lyse kødretter uden for voldsomme krydderier. Druerne gærer ved de gærceller, der naturligt sidder på dem, i let toastede franske 300 l. fade fra Allierskoven i to måneder. Derefter lagring i stål med gæringsresterne et halvt år.
Bodegas Piqueras er en familie vingård, der blev stiftet i 1915 og i dag ledes af 4. generation. I de første mange år solgte huset deres vin i bulk til andre områder i Spanien, men i 50'erne skiftede de fokus og besluttede sig for selv at sælge vin. Huset solgte sin første flaske i 1961 og har eksporteret siden 1987.
Da vinenes succes ikke tillod tilstrækkelig udvidelse af faciliteterne, blev et helt nyt vineri bygget i 2002, og produktionsudstyret er topmoderne, samtidig med at man holder fast i områdets traditioner og egnstypiske stil. Produktionen har været økologisk i mange år; ikke svært her hvor klimaet sjældent giver anledning til sygdom i vinstokkene.
Markerne afgræsses af får, der samtidig gøder jorden. Man producerer selv al sin energi med solpaneler på hele vineriet, anvender ret lette flasker og emballage med minimalt forbrug af pap. I det omfang, der vandes yngre vinstokke, er det fra gamle regnvandscisterne fra maurernes tid. En producent, der leverer høj og stabil kvalitet i sin klasse.
Verdejo druen er oprindeligt nordafrikansk, men har været i Spanien i århundreder. Den oxyderer let, hvilket tidligere gav brede, kraftige, lidt klodsede vine. Nu plantes den i højden, her 7-800 m., hvor kolde nætter giver den elegante syrestil, og høstes om natten. Det er en meget aromatisk drue, ofte med urtede og nøddeagtige associationer, der er god til at give udtryk for mineralitet i jordbunden.
Piqueras ligger i Almansa i den sydøstlige del af Spanien, næsten stik vest for Valencia, i udkanten af den store La Mancha højslette syd for Madrid. Området har knapt 7000 ha. marker på en højslette med næringsfattig jord, hovedsageligt limsten, grus og sand. Klimaet er semi-kontinentalt med store temperaturforskelle mellem dag og nat i de vigtige måneder inden høst; ikke mindst pga. højden. De fleste marker er på fladt land, hvilket fungerer fint, da jorden dræner godt, nedbørsmængden er lille og soltimerne mange. Området har haft appellation / D.O. siden 1964. Vinene har så bred appel, at 80% af distriktets produktion eksporteres.