Petit Chablis er den perfekte introduktion til den lette, rene og mineralske stilart med friske aromaer af citrus, der kendetegner de fleste vine fra Chablis. Druerne, som opkøbes til denne vin, håndhøstes og presses forsigtigt i to timer for at opnå en fin separation af most og skaller. Vinen lagrer i 8-10 måneder på ståltanke. Til at nyde ung.
William Fevre er en af de førende producenter i Chablis med kvaliteter fra øverste hylde. og vi er derfor meget stolte af at have dem i vores sortiment! Huset ejer 50 hektar, hvor de 15 hektar er Premier Cru og 15 hektar er Grand Cru marker. I 1998 bliver de overtaget af familien Henriot, der også står bag det store champagnehus Henriot.
Chablis i 2016 var en meget spændende og til tider sindsoprivende vækstsæson! Selv om Chablis af historiske årsager er en del af Bourgogne, er forholdene 100 km. mod nord ofte anderledes. Den varmeste vinter i årtier gav en meget tidlig blomstring, som blev hårdt straffet af en uvarslet morgenfrost 27. april, der gav voldsomme skader på omkring 1000 ha., især sydøst for byen. Striben med Grand Cru markerne og de fleste 1.Cru blev ikke ramt, men skaderne var mere massive end i resten af Bourgogne.
To voldsomme haglstorme ramte først nord for- derefter syd for byen. Hagl på størrelse med bordtennisbolde gav flere steder skader på selve vinstokkene. Vejret var regnfuldt og koldt langt ind i juni med meldugangreb, det nogle steder var svært at behandle, da jordene var meget bløde. Det samlede, mulige udbytte var nu reduceret til ca. halvdelen af en gennemsnitshøst.
De overlevende druer fik så tre vitale måneder med mange soltimer og varmt vejr. Det regnede så lidt, at moderat regn et par dage fra 15. september var velkommen for at fremme den endelige modning, især på meget veldrænede marker med yngre vinstokke, hvor det tørre vejr havde sat udviklingen næsten i stå. Hovedparten af høsten skete 20-25/9. Vinene anses generelt for at være mere ultraklassiske end den meget stofrige '15-årgang. Sukkerniveauet i druerne var noget lavere, og en raffineret syre med salt mineralitet er gennemgående beskrivelser, ligesom vinene forventes at ville udtrykke deres terroir meget klart. En årgang for de, der er til ranke, stilfulde vine, hvor de mindre kan nydes unge, men mange har et betydeligt udviklingspotentiale.