Fra humle til gourmetBryghuset Vendia ligger i Hjørring. Bryggeriet er et anlæg på 8,5 hl pr. bryg. Bryghuset er opbygget så det fungerer efter helt moderne brygprincipper. Der er etableret 6 stk. gærings-/lagertanke på hver 800 liter samt 2 stk. på 1600 liter.
Det faste sortiment på seks varianter brygges året rundet, mens de til højtider og skiftende årstider brygger specielle sæsonøl.
Ølpakken indeholder:
2 fl. Bryghuset Vendia Pilsner, 4,6 %, 50 cl.Bryghuset Vendias fortolkning af den klassiske pilsner. Mere humlet og bitter end en traditionel dansk pilsner, men med en behagelig rund eftersmag. Serveres ved 5° C.
Ingredienser: Malt, humle, gær og vand.
2 fl. Bryghuset Vendia, hvedeøl/Weissbier, 4,8 %, 50 cl.
Hvedeøl med ravgylden
farve. Skummet står stift og cremet. Smagen af koriander og nelliker er tydelige og i balance med hvedens
sødme og syrlighed. En god og forfriskende tørstslukker. Serveres ved 5° C.
Ingredienser: Hvedemalt, bygmalt, humle, gær og vand.
2 fl. Bryghuset Vendia IPA, 5,0 %, 50 cl.
En Amerikansk inspireret IPA med en meget karakteristisk humleduft.
Lidt om øl– Det er gammeldags håndværk, der giver den gode smag.
Vand og malt mæskes til urt. Efter
filtrering koges urten med humle. Den kogende urt nedkøles til mellem 10 og 20 grader alt efter øltype og pumpes til gærtanken, hvor gæren tilsættes. Gæren omdanner sukkerstoffet i urten til
alkohol og kulsyre. Efter 2-3 og op til 12 ugers
lagring er øllet færdig og klar til servering.