Typisk for kommunen, der har lagt navn til Côte de Nuits: Kombination af saftig, læskende frugt og en god syrestruktur, der gør den egnet til lagring. Kirsebær, jordbær og solbær. Krydderurter, lakrids og animalske toner vil formentlig tiltage med alderen. Stegt lam, andebryst og vildtfugle vil være gode ledsagere.
Fire parceller med vinstokke fra 15 - 80 år lægger druer til vinen. Arealet er kun 1,34 ha. i alt. Alle fire ligger nord for byen på den høje / nordvestlige side af vejen, hvor jordbunden er meget gruset med granuleret limsten, der er skredet ned fra bakketoppene. Højden er ca. 240 m. med øst-sydøstlig eksponering, der giver langsom modning og den friske syre, vinene er kendt for. Vinen har lagret i 20-30% ny eg klares eller filtreres ikke.
Confuron-Gindre er et lille, ambitiøs Bourgognedomæne. Seks generationer Confuron har haft jord under neglene i Côte de Nuits, de sidste tre med dette domæne, som blev skabt af farfar til den unge Edouard, der i disse år er ved at overtage ansvaret og tegne vinenes stil. Hans far Francois og frue Claudine Gindre har sat deres efternavne på etiketterne fra 1989. Udover Francois' marker i Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges har Claudine Gindre tilført arealer i Gevrey-Chambertin og Bourgogne AOP, så det samlede markareal nu er ca. 11 ha. Domænet har hjemme i Vosne-Romanée på grænsen til Nuits-Saint-Georges.
Francois har i årevis været inspireret af biodynamien og er certificeret med "Agriculture raisonnée" for sin produktion. Den grundlæggende opfattelse er, at arbejdet i marken og sikring af vinstokkenes trivsel og naturlige modstandskraft mod sygdomme er næsten vigtigere end vinifikationen. Profylaktiske metoder, som han kalder det. Det handler bl.a. om omsorg for det mikrobiologiske liv i jorden, ingen kemiske sprøjtemidler samt rigtig beskæring og udtynding under hensyn til månekalenderen.
Hans søn Edouard kom tilbage "til rødderne" fra et vinprojekt i Sydafrika i 2015. Han er fra 2016-årgangen ved at implementere sine ideer til yderligere forbedring af vinene. Hans ledestjerner er maksimal klarhed i frugten og størst muligt præg af netop det "lieu dit"/konkrete markområde, druerne har vokset på. Det indbefatter delvis brug af hele klaser i gæringen, mere begrænset "pigeage"/nedtrykning af faststofferne i mosten før- og under gæringen for at mindske overførsel af grønne tanniner til vinen, og en reduceret brug af nye egefade. For yderligere at bringe terroir-præget i vinene i front vil de 2,37 ha. i Vosne-Romanée, som ligger forskellige steder i kommunen, i de kommende årgange blive opdelt i mindre partier vine, der afspejler deres helt konkrete voksested. På xlburgundy's producentoversigt er domænet, som få andre, mærket med "Valeur sûre" / et sikkert valg.
Bourgogne 2017 begyndte med en mild vinter, så knopperne var godt i gang, da den frygtede frost kom d. 28. april. I modsætning til 2016 var den varslet, så der blev samarbejdet i lokalsamfundene om at brænde halmballer kl. 4 om morgenen og sågar leje helikopter i Chassagne-Montrachet for at cirkulere luften. Yderligere var fugtigheden langt mindre end året før, så skaderne blev små og spredte. Côte d'Or gik fri af hagl, som kun ramte Beaujolais. Juni var solrig og varm, juli blandet men uden større problemer og august varm og tør. Vejret blev køligere med spredt regn i september, men frugten var moden, koncentreret og meget sund, så der var ingen panik m.h.t. høsten.
Selv i de varme perioder var nætterne kølige, så syreniveauet i druerne blev fint, kvaliteten særdeles stabil, næsten uden behov for sortering de fleste steder, og der er generelt meget fin struktur i vinene. Udbyttet er samlet set lidt over et tiårs gennemsnit og hele 50% over det diminutive udbytte i 2016. Endelig en årgang hvor der både er kvalitet og en pæn mængde vin.
Udbyttet er i gennemsnit lavt, så planterne kunne koncentrere sig om at modne færre druer i den gode eftersommer. Hovedindtrykket er friske, sprøde, elegante vine med mindre vægt end 2015 men meget fin Pinot-karakter for de røde og god struktur.