En yderst velafbalanceret vin, intens i bouquet'en, rig og sprød i smagen, næsten kødfuld, med både meget moden frugt, blomster og mineralske noter. En vin, der viser Meursaults lidt mere generøse stil end de sydlige naboers. Vægtig nok til kraftige fisk med sovs, grillet grønt og fjerkræ.
Vinen får 8-10 måneder i fransk eg, hvoraf op til 10% er ny, afhængig af årgangen. Herefter ligger den yderligere 2-3 måneder på stål. Meursault "les Clous" ligger i Meursault i Côte de Beaune, syd for hovedbyen Beaune. Terroiret på nogle af disse village-vinmarker i Meursault, er faktisk identisk med Corton-Charlemagne længere mod nord, så kvaliteten fejler ikke noget. Derfor vinificerer man også hver af disse village-vinmarker hver for sig og blender til sidst "les Clous". Bouchard ejer 8,64 hektar her - næsten halvdelen af hele området!
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er derfor en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard, og denne ejer domænet stadig: den kendte "Les Caillerets" i Volnay. I dag er Bouchard den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker. Ud over domænevinene laves vine af druer fra kontraktdyrkere, der forpligter sig til at overholde anvisninger og kvalitetsstandarder fra Bouchard.
Joseph Henriot, der havde været leder af Veuve Clicquot champagne og senere luksuskoncernen LVMH / Louis Vuitton-Möet- Hennessy, købte Bouchard Père & Fils i 1995 og lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Der blev investeret kraftigt i markerne og bygget et nyt vineri, som stod færdigt i 2005: en 3-etagers underjordisk bygning i Savigny-lès-Beaune, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden. Topmoderne, men med respekt for de gamle traditioner, så deres mange vine hver især kan udtrykke det forskellige terroir, man finder i Bourgogne.
Inden sin død i 2015 nåede Joseph Henriot at se den kendte, franske vinanmelder Gault-Millau give huset de sjældne syv stjerner for "production mytique" som en anerkendelse af det meget høje niveau, vinene har. Ledelsen varetages nu af Henriot's nevø Gilles de Larouzière, og chefvinmager gennem processen Philippe Prost har overladt hovedansvaret for vinifikationen til Frédéric Weber. Markarbejdet styres af Christophe Bouchard.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.