Dejlig aroma; fyldig og længesmagende vin med fin druekarakter af bl.a. jordbær, hindbær og stikkelsbær i næsen. I et vellavet krydsfelt mellem europæisk og oversøisk stil: Mere tyngde i frugten end europæiske i klassen, men ikke sødlig og med flot mineralitet. Bredt anvendelig til fx pastaretter, fed fisk, fjerkræ og lyst kød.
Corralillo er navnet på domænets ældste vingård, hvor Pinot er plantet på to parceller nær det kølige Stillehav, El Rosario, 19 km. fra kysten, og Valle Hermoso, 13 km. fra kysten. Vinstokkene er plantet på skråninger med forskellig soleksponering for at kombinere fyldighed med spændstighed og syre i vinen. Druerne håndhøstes og får kold maceration en uge, delvist med hele klaser, før gæring kun med naturlig gær. Malolaktisk gæring sker i de små egefade, hvor vinen lagrer 11 mdr. før tapning uden klaring.
Matetic er pioner i Chile i superområdet San Antonio meget nær Stillehavet, vest for Santiago. Huset blev grundlagt i 1999 af Jorge Matetic, 4. generation af en Kroatisk indvandrerfamilie, der allerede da havde levet af jordbrug og kvægavl i Chile i over 100 år. I den topmoderne vinkælder fra 2004 flyttes vinen kun ved tyngdekraft, ingen pumper, og der er tre fadkældre under jorden til lagring i 17-1800 franske egefade. Alt er fra starten tilrettelagt efter brug af økologiske og biodynamiske metoder og vingården er certificeret biodynamisk. Vingården er valgt som "Winery of the Year" i Wines & Spirits mindst 5 gange.
De 160 ha. ligger i fire områder i San Rosario Valley og den sydligste del af Casablanca Valley nord for; alle under 20 km. fra Stillehavet. Her er nætterne kølige, og svale vinde fra havet når ind, så modningsperioden er lang med god syrebalance i druerne. Jorden er overvejende eroderet granit med højt indhold af kvarts og sand, som tillader vinstokkenes rødder at søge dybt, hvad de bliver nødt til, da det normalt slet ikke regner et halvt år ad gangen.
Huset er certificeret biodynamisk, og alt er tænkt igennem i detaljer i hele produktionen: Der er plantekorridorer blandt vinstokkene, som fremmer insekt- og fugleliv, der kan bekæmpe skadedyr. Ukrudt holdes nede af fjerkræ, får, køer og lamaer. Gødning kommer fra egne dyr, forbedret med den biodynamiske teknik: gødning med kvartssand og urter, lagret i nedgravede kohorn. Drueaffald fra produktionen komposteres og vand, brugt til rengøring af fade ol. i kælderen, renses i bassiner med grus og planter til genbrug.