Rig, kompleks og intens med flere lag og en dyb smag af røde mørke frugter og flot integrerede tanniner. En smag der bliver hængende.
Druerne (100% Shiraz) kommer fra årgangens bedste marker fra 50 år gamle vinstokke. Druerne afstilkes og presses, og udbløder koldt i en uge. Herefter ligger de med skindet i tre uger og gærer til slut 16 måneder i fransk eg. Vinen følges nøje undervejs for at sikre den rette balance mellem eg og frugt i vinen.
Navnet "Hatter" er et øgenavn som Dean Hewitsons kaldes af sine nære venner.
Hewitson holder til i hjertet af Barossa Valley på den historiske Seppeltsfield Road og ejer nogle af de ældste vinstokke i verden. Husets filosofi er at lave vine, der udtrykker den jord og de forhold, de gror i. Gennem viden og erfaring stræber Hewitson efter balance, struktur, koncentration og power. Hewitson bruger ikke kunstvanding. De tager en ære i at fremstille vinene bæredygtigt ved at anvende solenergi, genanvende vand og understøtte biodiversitet.
Hewitson blev grundlagt i 1998 af Dean Hewitson, efter han i 12 år forinden havde både rejst og arbejdet i flere store franske vindistrikter og taget en Master i Winemaking i Californien. Dean er daglig leder for Hewitson og står også for både produktionen og salg. Til trods for dette hektiske program, ses han også jævnligt fyre op under BBQ'en for de ansatte.
Distriktet Barossa ligger i South Australia og består af Barossa Valley og Eden Valley. Den største røde drue er Shiraz, efterfulgt af Cabernet Sauvignon, Grenache, Merlot og Mourvèdre (der lokalt hedder Mataro). På den hvide side er Chardonnay, Riesling og Semillon de store druer efterfulgt af Sauvignon Blanc og Viognier.
Vinen Old Garden er Hewitsons kronjuvel. Det er en stor, rig og fyldig vin med lag på lag af på mørke kirsebær, chokolade, mokka, orangeskal og krydderier og med perfekt velintegrerede tanniner. Druerne er 100% Mourvèdre, og de kommer fra marken med samme navn: The Old Garden. Der er 8 rækker af Mourvèdre vinstokke, som blev plantet i 1853, og de menes at være de ældste Mourvèdre vinstokke i verden.
Ejer Dean Hewitson så potentialet i disse vinstokke, der tidligere kun havde været brugt til blandingsvine, mousserende vine og til at lave forstærkede vine. Dean valgte at lave noget så sjældent som en single-vineyard Mourvèdre herfra, og vinen roses år efter år af anmeldere verden over. Hewitson har otte rækker af denne unikke vinstok. En af de første ting, som Dean gjorde, da han startede vingården i 1998 var at tage stiklinger fra vinstokkene i Old Garden og plante dem i den mark, han kalder Baby Bush.