Domænet har 0,8 ha. med Chardonnay til denne vin i Barbaresco kommune. Vinstokkene er 12 - 20 år og vokser i 200 - 230 m.s højde på nordvestvendt jord, der har et lidt køligere mikroklima. Druerne høstes tidligere end de røde for at bevare syren, gærer i stål ved lav temperatur og lagrer videre i ståltank 5 mdr.
Aromarig, middelfyldig og saftig vin til kraftigere fiskeretter, skaldyr og hvidt kød.
Moccagatta er blevet en kvalitetsmæssig sværvægter der ligger i landsbyen med samme navn som domænet, mindre end 2 km. syd for Barbaresco by. Det blev grundlagt i 1952 og drives nu af grundlæggerens sønner Sergio og Francesco Minuti. Francesco og hans søn Stefano tager sig overvejende af markarbejdet, og Sergio styrer kælderen sammen med sin datter Martina, der er ønologuddannet fra vinskolen i Alba og universitetet i Torino.
Man laver kun vin af egne druer. Der er 12 ha., fordelt på 7 ha. Nebbiolo, 2 ha. Barbera, 1,5 ha. Dolcetto og 1,5 ha. Chardonnay. Alle marker ligger på skråninger. Både markarbejde og vinifikation udføres meget traditionelt men særdeles omhyggeligt. Der vokser græs mellem rækkerne for at holde på fugtigheden i jorden. Insektbekæmpelse sker med duftstoffer, som forvirrer deres forplantning, og en fuglebestand, som spiser dem. Der høstes i små kasser, så druerne ikke presses sammen og går i stykker for tidligt, og der bruges kun Nebbiologær til vine på den drue, Domænet er ved at blive certificeret økologisk og har fulgt 100% øko-praksis siden 2014-årgangen.
Antonio Galloni, Vinous udtrykker det sådan: It's pretty tough to beat Moccagatta for quality and value these days."- Om vinene er holdbare får man et indirekte svar på fra Martina Minuto i et interview med den amerikanske aftager Tenzing fra november 2015, hvor hun på spørgsmålet om, hvornår hun sidst åbnede en særligt speciel flaske, svarer: "1985 årgangen, som vi fik sidste år til min fødselsdag, var dejlige".