En smagekasse med d'Arenbergs tre ikonvine, der er husets serie af topvine med stor kraft, kompleksitet og koncentration, og som alligevel er i perfekt balance. Vinene har lang holdbarhed og vil kunne nydes mange år frem.
Kassen indeholder:
2 fl. The Dead Arm Shiraz
The Dead Arm Shiraz er vingårdens flagskib. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Sorte kirsebær, oliven, lakrids og tone af estragon. Blåbær, blomme og et lille strejf af jordbund i eftersmagen.
Vinen har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme, men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblivende druer får ekstra koncentration. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
2 fl. The Coppermine Road Cabernet Sauvignon
Denne vin er en af Australiens absolut fineste Cabernet Sauvignonvine, som gror på rød terrarossa jord på en mark omkring vejen til gammel kobbermine. Deraf navnet på vinen. Som ung er det en meget intens vin med massiv frugt, viol, mint og cassis. Strukturen er tæt, og tanninerne er fuldmodne men endnu rustikke. Giv den luft, hvis du ikke kan vente! Fantastisk til kraftigt, rødt kød og potent krydrede retter.
d'Arenbergs bedste Cabernet Sauvignon laves med ekstrem omhu fra en særlig lavt ydende Cabernet-klon, der næsten er uddød. Der gæres i åbne kar med fodtrædning, som altid bruges til de bedste rødvine. Vinen er absolut tør (1,4 g. restsukker/l.) og skal behandles nærmest som stor Bordeaux. Den vil udvikle sig meget med tiden og vil formentlig yde sit bedste i en alder af 6 - 20+ år. Den har en imponerende blanding af oversøisk frugtrigdom og stylet klassevin.
2 fl. The Ironstone Pressings GSM - Grenache, Syrah, Mourvedre
Dette var d'Arenbergs første ikonvin, og den står stadig som et fyrtårn i d'Arenbergs vinunivers. Den har en meget bred palet af blommeagtig frugt, kirsebær, blodappelsin, modnet kød og røgede jordtoner med jern fra jordbunden. Fintsleben tanninstruktur og en anelse toasted egefad, der vil integreres ved lagring, som der er flot potentiale til.
Druerne til Ironstone vokser på "Terra Rossa", som er eroderet granit med et højt indhold af jern. Vinen er komponeret af 72% Grenache, 25% Shiraz og 3% Mourvedre ("GSM"), og druerne kommer fra vinstokke tæt på 100 år, plantet i 1918. Vinifikationen er som altid traditionel og gennemprøvet: Gæring i åbne kar med fodtrædning af druerne, der, efter blid kurvepresning, gærer færdig og lagrer 18 mdr. i egefade før blanding af fadene. Ingen klaring og filtrering før tapningen. Det er en vin, der vokser sig endnu mere komplet, hvis man kan lade den ligge nogle år.
Om d'Arenberg
d’Arenberg blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe vingården. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets ikoniske vine.
Siden 1984 har Chester Osborn, som er 4. generations vinmager, haft kontrollen over vineriet samt vinmarkerne. Chester er meget eksperimenterende og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter i McLaren Vale. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet. Husets vine har spøjse navne, men der er altid en god historie bag. Vingården ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien. Kvalitetsniveauet i d’Arenbergs vine er højt, og du får meget for pengene.
Fra årgang 2018 er alle d’Arenbergs egne marker og kælder certifieret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.