Sidder du med et glas Frederiksdal vin i hånden, skal du et øjeblik glemme alt om både druevin og kirsebærvin og lade dig overraske. Frederiksdals vine har nogle helt unikke smagsnuancer, der stammer fra ét af de bedste bær i verden, nemlig de danske Stevnskirsebær. Med dette bær har Frederiksdal Kirsebærvin etableret en produktion af kvalitetsvin, der ikke rigtigt ligner noget andet. Det er ikke traditionel kirsebærvin, som du nok allerede kender. Det er heller ikke
portvin eller
rødvin. Det er noget helt særligt.
For at fremhæve den friske smag af kirsebær og give vinen mere
sødme er Frederiksdal RØD tilsat noget af Frederiksdal 2015. Resultatet er en frisk og læskende sparkling,
Demi-Sec. Frederiksdal RØD er produceret på Stevnskirsebær fra egne plantager tilsat pærer fra Lolland.
Stevnskirsebærret, som er fra Frederiksdal Gods, er rigt og yderst koncentreret. Kirsebærret er med til at give intensitet og tyngde til vores mousserende vin. Vin af pærer er elegant og let. Når man blander pærer og kirsebær, får man den perfekte kombination af pærernes lethed og kirsebærrets intensitet. Stevnsbærret er fra en ung plantage, så bærrene herfra giver en frugtig, og ikke alt for
kraftig vin. Pærerne er presset direkte for at fremstille en så let og elegant vin som muligt.
Pærer og kirsebær gærer separat, så vi efterfølgende kan finde det unikke blandings-forhold – frugt opfører sig nemlig forskelligt år efter år. I denne version er forholdet 60 % kirsebær og 40 % pærer. Efter blanding har den fået bobler.
Velegnet til jordbær, hindbær, kirsebær, cheesecake med friske bær på toppen, som velkomstdrink som et læskende glas vin glas vin på terrassen. Nydes afkølet!